Кућа Добрих Вести

Login

Путописно вече “Различита лица Индонезије“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

indoБЕОГРАД - Библиотека града Београда у сарадњи са Друштвом српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ организују путописно вече „Различита лица Индонезије“ ауторке путописа „Узбрдо брза“ Јасмине Кука, сутра у Библиотеци града Београда.

 

Годинама путујући по различитим меридијанима ауторка је сретала занимљиве људе, путнике и пустолове. Препознавали су се и моментално привлачили својим сличним животним причама, дечијом радозналошћу и готово неутаживим поривом за откривање нечег новог и непознатог, објавило је Друштво српско-индонежанског пријатељства "Нусантара".

 prva (1)

Прошле године је путујући по југоисточној Азији по први пут посетила Индонезију. У њој је свашта нешто видела, научила, доживела, по први пут искусила, чула, пробала и открила. Очекивала је тиркизно плаво море, коралне гребенове, непроходне џунгле и занимљив животињски свет. Ишчекивала је сусрет са сведоцима вековима дуге историје и традиције, са фасцинантним храмовима и светским културним наслеђем. Надала се предивној храни, мистичној музици и чувеним индонежанским играма сенки. Знала је да су пред њом епски дуга путовања, трагови природних катастрофа и свеоприсутно материјално сиромаштво. 

 druga (1)

Но оно што није очекивала су осмеси Индонежана. Нигде није прочитала да се мушкарци смеју очима, жене лицем а деца целим бићем – од срца ка срцу. Нико није успео да јој на прави начин дочара гостољубивост, срдачност, топлину и отвореност Индонежана. А онда када је све то осетила и доживела схватила је да је ово тек прва у низу њених будућих посета Индонезији.  

 

Ауторка ће током интерактивне презентације представити различита лица Индонезије: лице стваралаштва, лице разарања и лице наде.

Присутне ће поздравити у име Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ председник др Александар Раковић.

 cetvrta (1)

Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ основано је 2003. године и има за циљ да постане језгро невладиног сектора за јачање односа Србије и Индонезије. „Нусантара“ својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, спорта, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа и сарадњи између Србије и Индонезије, као својеврстан „мост“ развоју укупних билатералних веза двеју традиционално пријатељских земаља.

 peta

Догађај почиње у 18 часова.

 

Информације о активностима Друштва доступне су на вeб сајту Друштва.

 

 

 


Последњи пут измењено среда, 11 фебруар 2015 21:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија