Кућа Добрих Вести

Login

Копаоник домаћин Светског првенства у смучању за новинаре 2016.

Оцените овај чланак
(3 гласова)

 

1smucanjenovinariБАКУЕРИА БЕРЕT - На Генералној скупштини Светског удружења новинара (SCIJ-Ski Club International des Journalistes) у току Првенства света за новинаре у смучању, у шпанском ски центру Бакуеира - Берет, Копаоник је великом већином гласова (33:20) победио фаворизоване ски центре из Француске и Шведске и добио организацију Светског првенства у смучању за новинаре од 5. до 12. фебруара идуће године. После недавне организације Европа купа, којом је Копаоник поново показао да је одличан домаћин највећих спортских такмичења, најпознатији српски ски центар добио је, тако, још једно, велико међународно признање.


SCIJ је веома утицајна организација која окупља новинаре из читавог света. Првенствено се баве праћењем зимских спортова. Доласком на Копаоник наш ски центар имаће прилику да се представи представницима седме силе и потврди се као регионални лидер у зимском туризму.


Сваки од 250 новинара, који су најавили долазак на Копаоник, учествоваће у бројним панел дискусијама и разговорима чији ће циљеви бити промоција српског туризма и ски центра Копаник.


Кадидатуру Копаоника, који је предложила ски прес секција  Удружења новинара Србије (УНС), подржало је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство омладине и спорта, Туристичка организација Србије и Туристичка организација Београда. Суорганизатори и домаћини су Скијалишта Србије и МК Моунтин ризорт (MK MOUNTAIN RESORT).


Српски тим на Првенсву света у смучању за новинаре у Шпаније ове године су чинили Зоран Живков (Топ спид), Милан Бошковић (Б92), Мирко Милићевић (ТАГ медија), Наташа Манчић, Бојана Пепић (РТС – Радио Београд), док је капитен тима  била Дубравка Марковић (РТС - Радио Београд 1).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 март 2015 11:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија