A+ A A-

Путописно вече "На новом путу свиле"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

svila1БЕОГРАД - У Библиотеци града Београда (Кнез Михајлова бр. 56.) у среду, 30. септембра у 19 сати ће бити приређено путописно вече “На новом путу свиле".


Учесници, Бојан Бркић, заменик главног и одговорног уредника информативног програма РТС, Борислав Коркоделовић, уредник и новинар и Драган Вукотић, заменик уредника спољнополитичке рубрике „Политике" ће изнети своје утиске са недавног студијског путовања по Народној Републици Кини.


Новинари из Србије су заједно са колегама из још 15 земаља централне и источне Европе посетили нека од места из којих полазе Нови копнени и поморски путеви свиле, један од најамбициознијих глобалних економских пројеката 21. века.


Биће размотрена и културолошка страна Новог Пута свиле који у НР Кини називају “Један појас један пут”. Наиме, на копненој маршрути Пута свиле постоје 22 локалитета која су под заштитом организације УНЕСКО, а новинари су овом приликом обишли један - Пећине Лонгмен. Била је то прилика и за дружење са калуђерима из будистичког манастира Шаолин, чувеном по обуци кунг фу борилаца.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 30 септембар 2015 13:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани