Кућа Добрих Вести

Login

Емирати у ритму "моравца"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kuddddddБЕОГРАД - Туристичка организација Србије (ТОС) на позив Министарства културе, омладине и развоја Уједињених Арапских Емирата, представила је Србију на 12 дана дугој манифестацији која је организована поводом 44. Националног дана УАЕ.

 

Први пут Србија је имала прилику да кроз наступе културно-уметничког ансамбла и демонстрацију израде старих српских заната, специфичној публици у Уједињеним Арапским Емиратима представи традицију и културу наше земље, као и богату туристичку понуду.

Поред свакодневног учествовања на централној бини, програм се одвијао и на самом штанду Србије где су млади фолклораши АКУД „Лола“ играли, певали, сликали се са посетиоцима и дефиловали дуж најпознатијег и најпрометнијег ЈБР шеталишта у Дубаију.

 

Испред штанда посетиоци су могли да на лицу места виде вештине израде ћилима на разбоју као и прављење опанака. Све то су и сами могли да пробају , као и да сувенире купе. Посетиоци су уз ТОС-ов промотивни материјал добијали и све информације о Србији као туристичкој дестинацији. Ана Петровић, наша позната и у свету призната сликарка, свакодневно је на штанду ТОС-а осликавала сувенире и сликала.


Централна манифестација прославе Националног дана одвијала се на ЈБР шеталишту у Дубаију, док је овај дан прослављен и у другим Емиратима. Тако је Србија добила прилику да се представи и у Шаржи, Раш Ал Кхаиман-у и Дубаију. Поред Србије представиле су се и Кина, Русија, Француска, Аустрија, Колумбија, Тајланд, Египат, Јордан, Казахстан, Тунис, Вијетнам, Катар, Белорусија, Бахреин, Филипини и Алжир.

У завршници представљања, Туристичка организације Србије је у уторак у Абу Дабију успешно организовала прву радионицу у УАЕ, на којој се представило десет туристичких агенција и хотела из Србије, 12 туроператора из УАЕ, две авио компаније, као и две туристичке агенције из Омана. Они су разговарали о могућим видовима будуће сарадње, док су неке од њих потписале и пословне уговоре. Након радионице је уприличена и свечана вечера са културно-уметничким програмом, где је представљен и нови промотивни филм ТОС-а „Дунав у Србији-588 утисака“. На вечери се присутнима обратио отправник послова Амбасаде Србије у УАЕ, господин Милош Перишић, као и в.д. директора ТОС-а, госпођа Марија Лабовић. Међу званицама, осим представника туристичке привреде УАЕ нашли су се и представници из области културе и бизниса.

Боравак у Абу Дабију, госпођа Лабовић искористила је и за састанке са господином Сами Саадом, генералним секретаром највећег Удружења туристичких агенција Абу Дабија - ATAC, која броји преко 250 чланица, као и са господином Ал Дхахеријем, извршним директором сектора за туризам у ADTCA (Abu Dhabi Tourism and Culture Authority). На овим састанцима било је речи о могућим видовима сарадње између ТОС-a и поменутих институција, плановима ТОС-a на тржишту УАЕ за следећу годину, као и најтраженијим туристичким производима међу туристима са овог тржиштa.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 децембар 2015 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија