A+ A A-

Србија на сајму конгресног туризма

Оцените овај чланак
(1 Глас)

salaaaaaБЕОГРАД - Конгресни биро Србије, као засебан сектор Туристичке организације Србије (ТОС), представио је понуду  Србије  на конгресном сајму "ИМЕX 2016” у Франкфурту, који је почео данас и траје до 21. априла. 

 

У ТОС-у истичу да је то најзначајнији догађај те врсте у свету, са око 3.500 међународних излагача из 150 земаља и неколико хиљада позваних клијената.У току три дана трајања, на сајму ће бити реализовано више од  65.000 састанака.

 

Динамичан раст и унапређење хотелске понуде, како у урбаним центрима, тако и на другим дестинацијама у земљи, праћен увођењем нових линија националног авио-превозника Ер Србије, учинио је нашу земљу привлачним одредиšтем за организаторе скупова и пословних путовања.

 

Према подацима Међународне конгресне асоцијације – ИЦЦА, Србија је у 2014. години била на 46. месту у свету по броју одржаних међународних конгреса. Ово је четврта година узастопно,  да су Србија и Београд у категоријама земаља и градова међу првих 50 дестинација у свету. Најновија ранг-листа  биће објављена 17. маја.

 

О позитивном тренду развоја конгресне понуде у Србији, сведочи и чињеница да на овогодишњем сајму наступа до сада највећи број излагача из наше земље.

 

 

Осим конгресних бироа Србије и Београда, на штанду Србије су и водећи хотели и: Хајат, етропол Пала, Краун плаза, Фалкенштајнер, Холидеј ин, МК Мауунтин ризорт, Радисон блу  и Зира, као и агенције које се баве корпоративним тржиштем: ДМЦВекол, Глоб Метрополитен, иДМЦ, Либерт Интернационал ербија, Србија инкаминг  ДМЦ, Сербиан - Еуроџет Травел и  Талас-Си.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено уторак, 19 април 2016 21:30
Гордана Дивнић

Гордана Дивнић је 29 година радила као новинар Тањуга, а највећи део тог времена пратила је догађаје у привреди, како у земљи тако и у свету. Последњих неколико месеци провела је у Деску, где је пратила разноврсне догађаје из света.
Све време је желела да оно што пише допринесе бар мало развоју њене земље и бољем животу људи. Сада се волонтерски придружила порталу „Добре вести“, како би заједно са својим колегама, пишући о добрим стварима стварала позитивну енергију и враћала људима наду и веру у боље сутра.
Гордана је завршила Факултет политичких наука, а пре тога и Земунску гимназију, где је за школске новине и написала први текст о такмичењу једрилица на Дунаву. То су ипак била нека срећнија времена.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани