Кућа Добрих Вести

Login

Жеља му је да преплива цео Дунав

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rumunБЕОГРАД - Румунски пливач Аврам Јанку, који је 20. јуна кренуо на пливачку експедицију Дунавом, данас је допливао у Београд.


Дочеку организованом код СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ присуствовали су Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, Зоран Јовановић, секретар за спорт и омладину Града Београда, Flavius Cosmin Halacescu, саветник министра за међународне односе у Амбасади Румуније у Београду, и Alexandru Patru, други секретар у Амбасади Румуније у Београду, објавила је Привредна комора Београда.


Аврам Јанку већ 50. дан плива Дунавом, а циљ му је да за 60 дана преплива 2.860 км, то јест цео његов ток од планине Шварцвалд до слива у Црно море, чиме намерава да уђе у Гинисову књигу рекорда.


„Нико није успео да преплива Дунав целом његовом дужином. Сваког дана се суочавам са низом потешкоћа, водостај и ветар су често променљиви, али упркос томе желим да померим границе људских могућности.“, изјавио је Јанку.


„Овај подухват је значајна промоција Београда, Србије, и свих дестинација дунавске регије“, рекао је Миодраг Поповић, директор ТОБ. „Гости из Румуније су у порасту у нашем граду, а овај догађај ће допринети још већој популарности Београда“.


„Никад раније нисам био у Београду. Током експедиције сам видео много лепих градова на Дунаву, а Београд је један од најлепших.“ додао је Аврам Јанку.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 11 август 2017 19:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија