A+ A A-

Романтични Черво, званично једно од најлепших села Италије

Оцените овај чланак
(4 гласова)

sevoБЕОГРАД - Романтични Черво (Cervo у преводу: јелен) био је најлепше изненађење за мене на незаборавном пропутовању кроз Лигурију.

 

 

Људи ће заборавити шта си рекао, људи ће заборавити шта си урадио. Али никада неће заборавити какве си осећаје у њима побудио.

 

 

Луде туристкиње

 

 

Толико силно сам желела да га видим, да када је воз за Сан Ремо застао у Черву (Сан Бартоломео ал Маре) да сачека укрштање, другарица и ја смо се само погледале и у истом тренутку узвикнуле: „Излазимо!“ Збуњени кондуктер је кренуо за нама објашњавајући да ту није станица, на шта смо рекле да знамо, али да је наше одредиште баш Черво. Вероватно је помислио: Луде туристкиње и само прозборио: „„Buon viaggio“!(Срећан пут)

 

 

Када сам угледала Черво оте ми се: La Vita è Bella– Живот је леп!

 

 

Бајковито средњовековно село има необично романтичан положај. Ушушкано међу зидовима тврђаве Клевасана и Етнографског музеја, окружено зеленим брдима, чини се као да виси између неба и мора.

 

 

Препуно скривених палата са двориштима чипканих ограда, старих камених кућа и безброј каруђа обраслих медитеранским зеленилом и цвећем кроз које повремено бљесну зраци сунца.

 

 

Уске калдрмисане улице које су одавно рекле не савремености, те њихове чари можемо упознати само шетњом, бројне скалинаде, савијене гране бугенвилија наслоњене на зид, балкони са цвећем у шареним тоновима, понегде у комбинацији са окаченим вешом.

 

 morajsaasd                                                                 

 

 

Сладак живот

 

 

Сладак живот осећао се у опојном сланкастом ваздуху и мирисима јасмина и учинио да препознамо лепоту, уметност у свакодневици.

 

 

Архитектонски интегритет, квалитет живота, уметничка и културна баштина, видљиви су на сваком кораку у овом рустичном селу медитеранских нота, магичних бугенвилија и античких палата.

 

 

Черво је и званично једно од најлепших села Италије!

 

 

Одише топлином, достојанственошћу, инспиративно је уточиште заљубљеника у природу, историју и аутентичне звуке Лигурије. Моћна снага пејзажа савршено је интегрисана у архитектонски склад.

 

 

Ово село историје дуге више од 2.000 година сачувало је богато наслеђе и остало нетакнуто зубом времена и ненарушено најездом туриста. Овде сам у највећој мери осетила снагу, моћ, богатство и отменост некадашње Ђеновске републике. Не сумњам да када бих закопала по овдашњој историји сигурно бих дошла до занимљивих трагова.

 

 

Прекрасна барокна Црква Светог Јована Крститеља са раскошном, конкавном фасадом узвишено стоји на амфитеатралном тргу, одакле се пружа божанствен поглед ка Дјано заливу.

 

 

Концерти камерне музике под месечином и сјајем звезда у овом средњовековном амбијенту учинили су да Черво добије епитет села музике.

 

talia33434

 

 

Место ме је зачарало на први поглед! Помислих како би било лепо да ми се осмехне срећа у казину у Монте Карлу, па да купим неку од ових живописних, камених кућа као из романа и остатак живота проведем у неописиво лепом Черву!

 

Извор: Кућа добрих вести




Последњи пут измењено петак, 16 март 2018 12:49
Рада Севић

Ако би требало да опишем себе у две речи, онда би то било радосна и радна Рада, што и моје име говори. По струци сам дипломирани инжењер организационих наука – менаџмент. Ужа специјалност Људски ресурси: тренинг и професионална оријентација. Око 15 година радим са младим, паметним, образованим људима на заједничком препознавању потенцијала, подизању мотивације и самопоуздања у тражењу посла. Учимо једни од других, “заборављамо изговоре, тражимо начине да нешто урадимо, свесни да једини део свемира који можемо променити то смо ми сами”. Имам срећу да радим оно што волим, трудећи се да рад, учење, знање, стручност, позитиван став промовишем као вредности. Умрежавање, подршка, солидарност, ширење позитивног духа, задатак је свих нас који имамо привилегију да радимо са људима. Изузетно је важно младим људима, пуним ентузијазма и позитивне енергије, жељних знања представити неке дивне, племените људе који су својим радом, залагањем, стручношћу остварили успех у различитим областима. ,,Кућа добрих вести" место је где се промовишу праве вредности и част ми је и задовољство да сарађујем са Вама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани