Кућа Добрих Вести

Login

Изложба радова штићеница Дома за децу и омладину у развоју из Сремчице

Оцените овај чланак
(4 гласова)

naslovnaaaaaБЕОГРАД - Удружење пословних жена Србије организоваће, у среду, 5. марта Осмомартовску продајну изложбу радова штићеница Дома за децу и омладину ометену у развоју из Сремчице.

Посетиоци изложбе ће по симболичним ценама моћи да купе рукотворине штићеника дома “Сремчица”, као и производе настале у оквиру пројекта „Оспособљавање младих жена с телесним и развојним сметњама“ и радионица којим је руководила чланица Удружење пословних жена, Марија Иванковић Јуришић.
Изложбу ће пратити и уметнички програм штићеника дома Сремчица, који ће извести балетску тачку химне “Моја Сремчица” у сарадњи са балетским студиом “Ружица” из Београда.
Базар ће бити одржан у просторијама Матице исељеника и Срба у региону, у Нушићевој 4/I , од 14 до 18 часова.
Надамо се да ћете бити у прилици да подржите ову акцију и дружите се са децом из Сремчице.

Едукација у дизајну накита и одевних предмета

Удружење пословних жена Србије, у оквиру својих друштвено одговорних активности, реализовало је у сарадњи са Домом за децу и омладину ометену у развоју “Сремчица” из Београда пројекат “Оспособљавање младих жена с телесним и развојним сметњама”.
Подршку пројекту пружио је и Међународни женски клуб из Београда (IWC).
Дом за децу и омладину ометену у развоју “Сремчица” је установа социјалне заштите која збрињава особе са умереним, тежим и тешким обликом ометености.
Овај пројекат посвећен је едукацији учесница у области дизајна накита и одевних предмета, које оне израђују на радон-терапијским радионицама, са циљем да се допринесе њиховом економском оснаживању и друштвеној интеграцији младих жена из категорије рањивих група.

Прикупљена средства од продаје за наредне радионице

Програм је осмишљен тако да посебна пажња буде усмерена и на одржавање доброг и сталног контакта учесница пројекта са “спољним светом”.
Током реализације пројекта, не само тренерка, већ и чланице Удружења пословних жена Србије биле су редовни посетиоци Дома, и са њима су штићенице могле да деле своја искуства о пројекту. Током његовог трајања, учеснице су се уз помоћ тренерке кроз занимљиве, уметничке радионице оспособљавале да произведу предмете аутентичног дизајна или декоративну линију намењену тржишту.
Пројекат се завршава већ најављеном великом продајном изложбом штићеница Дома “Сремчица”, а прикупљена средства биће искоришћена за набавку материјала за серију њихових наредних радионица.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 март 2014 09:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија