Кућа Добрих Вести

Login

Зелена оаза за Нови Београд

Оцените овај чланак
(3 гласова)

travaБЕОГРАД - Студент туризмологије Милош Четник један је од победника конкурса „Могућа Србија” који је реализовао Европски покрет у Србији.


Милош је осмислио како да од неискоришћене површине у Блоку 8 направи зелену оазу за неколико хиљада људи који ту живе.
Чим је преко Фејсбука сазнао за конкурс, Милош је засукао рукаве и направио нацрт пројекта који предвиђа сређивање кошаркашког терена, асфалтирање, постављање живе или жичане ограде, клупа, рестаурирање чесме која је радила пре десет година, али је сада потпуно запуштена, изградњу мини парка са атлетском стазом и реквизитима за децу, а један део површине би био намењен и кућним љубимцима.


Његова идеја је да попут многих београдских паркова, и ова површина добије справе за фитнес на отвореном.


Циљ пројекта је да младе подстакне на спорт и рекреацију, а старијима да омогући одмор и уживање, као и да обезбеди власницима кућних љубимаца простор где би могли да их прошетају пошто у ширем кругу не постоји јавни и уређени парк за кућне љубимце.


Пројекат обухвата:


- Кошаркашки терен (асфалтирање, обележавање, постављање конструкција и кошева, ограде и клупа за седење)
- Рестаурирање чесме (чесма је била у функцији пре око 10 година али је запуштена)
- Мини парк (асфалтирање дела за тротоар уз улицу, постављање живе или жичане ограде, асфалтирање или постављање атлетске стазе и реквизита за децу, постављање клупа)
- Парк за кућне љубимце (уређење постојеће зелене површине и постављање опреме за чишћење за кућним љубимцима)


Уколико сте из Београда и имате пса, до сада сте већ чули да је на Новом Београду отворен први парк за псе. Први парк за псе добио је симболично име "Луња"!


Све је почело конкурсом Европског покрета у Србији, где је Милос освојио награду у области урбаног и руралног развоја, потом је уследило интересовање медија и прикупљања подршрке.


Иначе, урбанистичким планом није предвиђена градња на локацији пројекта.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 јун 2015 21:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија