Кућа Добрих Вести

Login

Донација амбулантних возила

Оцените овај чланак
(2 гласова)

koreja23433434БЕОГРАД - У Врању је данас одржана службена примопредаја кључева амбулантних возила које је влада Републике Кореје (РоК) донирала Општим болницама у Врању и Суботици.

 

На церемонији су били Амбасадор Ли Дохун који је представљао владу РоК и Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је представљао српску Владу.

 

Два амбулантна возила представљају део веће донације од милион америчких долара коју је јужнокорејска влада наменила као подршку хуманитарној помоћи мигрантима који су у транзиту кроз Србију. Пола од ове помоћи је упућено директно Министарству рада, запошљавања, борачких и социјалних питања.

 

Амбасадор Ли је у обраћању похвалио напоре Владе Србије и њених агенција на терену у ефикасном решавању питања миграната. “Пресудно је да остали у другим деловима света покажу солидарност према земљама транзита и земљама дестинације,” казао је амбасадор Ли, према саопштењу из амбсаде те источноазијске државе.

 

Ли је казао да је су „два амбулантна возила која су данас донирана Општим болницама у Врању и Суботици мали део свеобухватне помоћи, али она симболизују нашу визију за наставак партнерства између наших земаља у савладавању глобалних изазова. Заједно са осталом медицинском и финансијском подршком, ми се надамо да ће оне служити побољшању сервиса помоћи мигрантској популацији као и локалном становништву,“ закључио је амбасадор Ли.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 22 јун 2016 21:14
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија