Кућа Добрих Вести

Login

„Отворене забавне школе фудбала“ настављају успешну сезону

Оцените овај чланак
(3 гласова)

OFFS UEFA1111БЕОГРАД - Хуманитарни пројекат “Отворене забавне школе фудбала” невладине организације (Cross Cultures Project Association ) ОФФС, који се у августу и септембру истовремено спроводи у Србији, Босни и Херцеговини, Македонији, Црној Гори, Косову и делимично Хрватској, ушао је у своју завршну фазу, саопштено је из организације.

 

Око 10 000 дечака и девојчица из локалних заједница различитих етничких структура, заједно се безбрижно играло овог лета и уз помоћ забавног фудбала, градило пријатељства у овим петодневним школама.

 

 

Укупно је одржано око педесет школа забавног фудбала у нашем региону предвођених особљем обученим за рад са децом, а ове године су по први пут организоване и прекограничне школе.

 

OFFS UEFA 444

 

 

У сарадњи са мрежом лидера и тренера на терену и националним канцеларијама, имплементиране су школе Братунац – Љубовија  ( БиХ – Србија ) и Нови Град – Костајница – Хрватска Костајница ( БиХ – Хрватска).

 

 

Преко граничне школе су посебна категорија у којима се састају и сарађују најмање две локалне заједнице, које долазе из различитих, суседних земаља. Поред испуњавања основних циљева, оваква школа има и додатни циљ, а то је спајање деце и тренера из две државе, стварање платформе за будућу, међународну спортску и другу сарадњу и пружање шансе деци која немају прилике да путују у другу земљу.

 

OFFS UEFA 10000

 

За рад са децом у забавним школама фудбала у Србији едуковано је чак 3508 тренера, од којих је 2788 мушкараца и 718 жена.

 

У Србији се у овој сезони до сада дружило и играло око 1200 малишана у  6 градова који су укључили у рад децу из својих суседних градова и села, а очекује се најмање још 800 најмлађих школараца који ће се укључити у активности до краја септембра и током октобра ове године. Градови у Србији у којима су се одржале или тек треба да се одрже наше школе су Осечина, Крупањ, Лајковац, Пирот, Бабушница, Чока, Мајданпек, Горњи Милановац, Бор, Прокупље, Блаце, Алексинанац, Оџаци, Мали Иђош.

 

 

 OFFS UEFA 077777

 

“ОФФС остаје и даље организација која се не такмичи, која даје и дели своја знања и искуства, а најпре осмех деци и њиховим родитељима. Захвални смо УЕФА-и за још једну омогућену сезону ОФФС-а која је учинила бројне дечаке и девојчице срећним. Без њихове дугогодишње подршке не бисмо достигли ниво и обим и квалитет мреже који данас имамо. Такође смо јако захвални и нашим лидерима без чијег личног залагања, одговорности и утицаја који имају у својим локалитетима, овај пројекат не био постао део сјајне спортске традиције градова који су годинама део нашег програма”, изјавила је координаторка пројекта Отворених забавних школа фудбала за Србију Сања Лучић.

 

OFFS UEFA2222

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено среда, 21 септембар 2016 19:30
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија