Кућа Добрих Вести

Login

Промоција екотуризма - Отвара се сезонска пијаца на Власини

Оцените овај чланак
(6 гласова)

vlasinafiksnaВЛАСИНА – На Власинском језеру, на главном путу према Црној Трави, данас ће бити отворена сезонска пијаца, као саставни део пројекта Уједињених нација „Промоција екотуризма и заштита животне средине Власинског језера“.

Овај објекат, који има за циљ унапређење локалног економског развоја и укључивање свих заинтересованих страна да учествују у даљем развоју Власине, свечано ће, како су најавили организатори, отворити Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација.

 

Овај пројекат реализују заједнички Програм Уједињених нација за развој и Министарство пољопривреде и заштите животне средине, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и компаније Кока Кола.

Пројекат вредан 231.000 америчких долара

Корисници овог пројекта, вредног 231.000 америчких долара, су Општина Сурдулица, управљач заштићеног подручја Јавно предузеће за грађевинско земљиште и путеве Општине Сурдулица ПИО Власина – Предео изузетних одлика и Туристичка организација Сурдулице.

 

Отварање пијаце заказано је за 11.30 сати, а овом догађају присуствоваће и Снежана Богосављевић – Бошковић, министар пољопривреде и заштите животне средине, Ирена Војачкова-Солорано, Стална координаторка Уједињених нација и Стална представница Програма Уједињених нација за развој (УНДП)у Србији, Новица Тончев, председник Скупштине Општине Сурдулица и Димитар Андонов, директор операција за Србију, Црну Гору и Македонију Коца-Кола система.

 

Они ће претходно, на конференцији за штампу заказаној овим поводом, говорити о екотуризму као стратешком правцу локалног економског развоја (Расим Љајић), Улози државе у подршци мерама за заштиту животне средине (Снежана Богосављевић – Бошковић), јавном приватном партнерству и циљу одрживог развоја (Ирена Војачкова-Солорано), значају развоја Власине као еко туристичке дестинације (Новица Тончев) и улози приватног сектора у подршци локалном економском развоју (Димитар Андонов).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 јул 2014 10:22
Негослава Станојевић

Негослава Станојевић, дипломирани економиста, новинарством се бави од 1983. године. Најдужи део радног века провела је пратећи бурна дешавања у нишкој и српској привреди, нажалост више везана за њено уништавање, радничке штрајкове и, коначно, њено свођење на ово што имамо данас.
Доживела је, тако, да јој се предмет рада готово укине. И решење за сврабеж прстију навиклих на свакодневно писање нашла је у вођењу два своја блога.

Онда је открила ,,Кућу добрих вести", медиј чију мисију види као онај зрачак из тунела који новинарству може да врати пољуљани углед, а читаоцима изгубљени оптимизам. Највише воли да пише приче о неким успешним, вредним, паметним и предузимљивим људима, који нас уверавају да није све тако црно и да има наде...

Аутор је збирке приповедака на заплањском дијалекту- "Јоште чекам тај реч да ми рекне".

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија