Кућа Добрих Вести

Login

Сусрет европских стручњака за комуникације

Оцените овај чланак
(6 гласова)

turizamvtsМИНХЕН/БЕОГРАД - На једном од најзначајнијих овогодишњих скупова стручњака за односе са јавношћу (ПР) у свету, међународној конференцији „Европска комуникациона конвенција 2014“, у Немачкој, међу партнерима је била и Висока туристичка школа (ВТШ) из Београда.

Конференција европских стручњака за комуникације и ПР у Минхену, Гармишпартенкирхену и манастиру Етал, била је посвећена улози туризма и спортских манифестација у стварању угледа држава на светском тржишту.

 

„Европска комуникациона конвенција (ECC)” је интернационални скуп стручњака за ПР и за корпоративну друштвену одговорност (ЦСР) из разних земаља Европе и Азије. ЕЦЦ пружа могућности за међусобно упознавање и размену искустава људи из света ПР и ЦСР, а прилика је и за проналажење потенцијалних пословних партнера.

 

Партнери ECC су, пре свега, удружења и организације за односе са јавношћу из Аустрије, Белгије, Бугарске, Народне Републике Кине, Естоније, Француске, Немачке, Мађарске, Ирана, Италије, Лихтенштајна, Румуније, Руске Федерације, Швајцарске, Србије, Словеније, Турске, Велике Британије и Украјине.

 

Професор Миленко Ђурић са ВТШ говорио на Конференцији

Међу овогодишњим говорницима су били Андреј Бараников из SPN Communications, из Санкт Петерсбурга, Жан Пјер Бодуан из Burson-Marsteller i&e, из Париза, професор Сера Горпе са Универзитета у Дубаију, професор Миленко Ђурић са ВТШ, Грегор Кос из Словеније, Метју Томсон и Тони Михен из Велике Британије, те неколицина познатих немачких стручњака за ПР, наведено је у саопштењу организатора, "Waldhorn 4 Corporate Communications Center".

                       minhen

Учеснике конференције су поздравили Дитер Ритер, градоначелник Минхена, главног града највеће немачке савезне државе Баварске и једног од најважнијих медијских центара у економски најмоћнијој држави у Европи, те др Зигрид Мајнхофер (Sigrid Meinhofer), прва градоначелница Гармишпартенкирхена, града у срцу Баварских Алпа.

                       vts1

 

 

Манастирски ПР – етика у односима са јавношћу

Учесници конференције су имали прилику и да посете бенедиктински манастир Етал у близини Минхена, чији је опат Барнабас Богле такође учествовао на конференцији у дискусији о етици у односима са јавношћу и шта у тој области могу да понуде правила поменутог католичког реда.

 

Опат Богле је, такође говорио и о комуникационим задацима у манастриру Етал који, између осталог, поседује властиту пивару, пецару, хотел и ресторан, школу са интернатом, па подсећа на специфичну компанију средње величине.

"Waldhorn 4 Corporate Communications Center" је тим стручњака за ПР и манифестације који се баве комуникацијама, филмом, видео материјалом, онлајн, интернет и веб дизајном.

 

Конференција је реализована уз учешће европских стручњака у овој области и у сарадњи немачког професионалног удружења за ПР и других сродних професионалних удружења у Европи.

 

Поводом ECC је на видео сервису компаније TheNewsMarket, представљен промотивни филм Туристичке организације Србије (ТОС) „Србија: једно путовање – милион доживљаја”, у коме у улози промотера наступа група студената ВТШ.


О Високој туристичкој школи из Београда

 

Висока туристичка школа из Београда основана је 1967. године као државна институција, и у Србији има најдужу традицију у образовању кадрова за обављање стручних послова и управљачких функција у предузећима туристичке привреде. Наставни кадар и студенти ВТШ, поред осталог, активно учествују у организацији и реализацији великог броја стручних манифестација, конференција и сајмова попут Међународног фестивала туристичког и еколошког филма „СИЛАФЕСТ“, Међународног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“, Сајма туризма у Београду, „ЛОРИСТ“ у Новом Саду и других.

 

Школа је организатор Београдске међународне туристичке конференције-BITCO, са великим броје стручњака из света, а приређује и манифестацију „Амбасадори говоре“, у оквиру које дипломатски представници туристички најразвијенијих земаља представљају студентима особености и културу своје земље и достигнућа у области економије и туризма.

 

                       vts2

ВТШ издаје и научно-стручни часопис „Туристичко пословање“ у коме се објављују чланци из теорије и праксе туризма, али велику пажњу посвећује култури и спорту, па у свом саставу има културно-уметничко друштво „Нови Београд“, плесну групу ВТШ и спортско друштво, који наступају на различитим манифестацијама и такмичењима.

                      vtsfiksna

Школа је и организатор међународног конкурса за графику, у категорији академских графичара и студената завршних година ликовних академија, као и конкурса за најлепше фотографије Србије - „Лепо лице Србије“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 22 јул 2014 14:20
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија