Кућа Добрих Вести

Login

Основан Савет Привредне коморе Србије за друштвено одговорно пословање

Оцените овај чланак
(1 Глас)

savetdoerereБЕОГРАД - На седници Управног одбора Привредне коморе Србије основан је Савет за друштвено одговорно пословање, као консултативни орган који чине представници пословног сектора, фондација и невладиних организација, препознати по ангажовању и посвећености принципима друштвено одговорног пословања.

 

Веран Матић из Фонда Б92 именован је за председника Савета, а чланови су: Ана Дивац (Фондација Ана и Владе Дивац), Невен Мариновић (Смарт колектив и Форум за одговорно пословање), Санда Савић (Хемофарм фондација), Биљана Дакић Ђорђевић (Траг фондација), Јелена Ђоковић (Новак Ђоковић фондација), Круна Савовић (Адвокатска канцеларија Живковић-Самарџић), Игор Лончаревић (КПМГ), као и Сања Бунић (Привредна комора Србије) у својству секретара Савета. Ангажман председника и чланова Савета у потпуности је на волонтерској основи.

 

Задатак Савета за друштвено одговорно пословање је промоција таквог пословања у привреди уз остваривање сталног дијалога са представницима државних органа и институција, објавила је Привредна комора Србије.

 

Важан задатак јесте и покретање иницијативе за доношење националне Стратегије развоја и промоције друштвено одговорног пословања у Србији у периоду од 2016. до 2020. године. Ново тело ПКС ће радити и на унапређењу пореске политике и стимулисању давања за опште добро, како би се побољшали услови за развој корпоративне филантропије и донаторства.

 

Савет ће консултовати и укључивати друга тела ПКС за поједина стручна питања у области друштвено одговорног пословања и сарађивати са другим организацијама и иницијативама.


Извор: Кућа добрих вести/Привредна комора Србије

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 04 јул 2016 23:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија