Кућа Добрих Вести

Login

Сајам предузетништва у Ваљеву

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Phot126ВАЉЕВО - На десетом Сајму предузетништва, који је ове седмице одржан у Ваљеву, представљено је око 200 предузетничких иницијатива.

 

У оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“ сајам су организовали Српска асоцијација менаџера (САМ), агенција DNA Communications и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) уз подршку локалних партнера: Града Ваљева, Регионалне привредне коморе Ваљево и Националне службе за запошљавање.


„Шанса за нови почетак“ је пројекат за развој предузетништва, који има за циљ да охрабри младе људе да се баве предузетништвом, али и да подстакне оне раднике који ће остати без посла у процесу реструктуирања да, користећи своје знање и ресурсе, покрену сопствени посао.


Око 400 посетилаца је имало прилике да чују више о предузетништву и предузетничким идејама, а представљене су и организације и институције којима се могу обратити за даље информације и савете.


Презентоване предузетничке иницијативе осмишљене су на основу вишемесечног истраживања и у складу са специфичностима и потребама сваког региона у Србији. Оне су разврстане по висини инвестиције, као и по делатностима на: производњу, услуге, трговину и пољопривреду.


Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић изразио је задовољство што се десети, јубиларни Сајам предузетништва одржава баш у Ваљеву. „Након свих успона и падова, у последње време предузетништво у Ваљеву има тренд раста и има апсолутну подршку локалне самоуправе. У ери интернета и комуникација, посебно место у предузетништву заузимају млади и очекујем да ће Ваљево убудуће заузети значајно место у предузетништву на мапи Србије“, рекао је градоначелник приликом отварања Сајма.


Поред представника САМ, ДНА и УСАИД и градоначелника, о значају одржавања Сајма на отварању су говорили и Петар Николић, потпредседник РПК Ваљево, и Михаило Милутиновић, директор филијале НСЗ у Ваљеву, који је том приликом истакао значај мера активне политике запошљавања којима се подстиче предузетништво као и добре сарадње са локалном самоуправом. Милутиновић је изразио очекивање, да ће у следећој години, више новца из локалног буџета, бити опредељено за самозапошљавање.
На сајму је учествовало око десет локалних организација, које су представиле своје програме подршке за покретање малог бизниса, док су пратећи програм сајма чинила едукативна предавања. У оквиру едукативних предавања, Јасмина Андрић, из НСЗ Филијале Ваљево, је представила мере активне политике запошљавања; Марица Премовић из РПК Србије, говорила је о могућностима које пружа франшизно пословање а Филип Ђоковић са Универзитета Сингидунум, о анализи изводљивости и пословним моделима успешног предузетничког бизниса.


Успешни предузетници: Иван Пантелић(Stiv Solutionis), Мирјана Урошевић(ДЕТА ПХ), Данијела Гајић, (Образовни центар СМАРТ) и Јован Сипић(PR Lora Sweet Classik) поделили су са свим присутнима своја практична искуства.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 23 октобар 2016 16:54
Рада Севић

Ако би требало да опишем себе у две речи, онда би то било радосна и радна Рада, што и моје име говори. По струци сам дипломирани инжењер организационих наука – менаџмент. Ужа специјалност Људски ресурси: тренинг и професионална оријентација. Око 15 година радим са младим, паметним, образованим људима на заједничком препознавању потенцијала, подизању мотивације и самопоуздања у тражењу посла. Учимо једни од других, “заборављамо изговоре, тражимо начине да нешто урадимо, свесни да једини део свемира који можемо променити то смо ми сами”. Имам срећу да радим оно што волим, трудећи се да рад, учење, знање, стручност, позитиван став промовишем као вредности. Умрежавање, подршка, солидарност, ширење позитивног духа, задатак је свих нас који имамо привилегију да радимо са људима. Изузетно је важно младим људима, пуним ентузијазма и позитивне енергије, жељних знања представити неке дивне, племените људе који су својим радом, залагањем, стручношћу остварили успех у различитим областима. ,,Кућа добрих вести" место је где се промовишу праве вредности и част ми је и задовољство да сарађујем са Вама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија