Кућа Добрих Вести

Login

Ново представљање произвођача из Јужне Кореје

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kotre30043Канцеларија Корејске агенције за промоцију инвестиција и извоза (KOTRA) у Србији, организоваће у уторак, 13. марта у Београду представљање девет компанија из Кјанбука (GyeongBuk, 대구경북) у Републици Кореји. Компаније ће представити своје производе и технологије, као и моделе сарадње са партнерима из Србије који су позвани на упознавање и пословне разговоре, уз присуство преводилаца које ће KOTRA обезбедити.


Производи гостујућих компанија из Јужне Кореје су широке палете, од прехрамбених роба, луксузних производа за негу косе, медицинских уређаја, производа и делова машина у различитим областима индустрије, пољопривреде и транспорта, до игрица за децу и других програма.


WOOSEONG WORLD CO,LTD нуди широк асортиман смрзнутих рибљих производа и плодова мора, безалкохолних напитака, сладоледа, слаткиша, грицкалица и различитих врста уља;


Hando Food Co,LTD нуди производе здраве хране на бази пиринча, који се могу конзумирати у облику каше или грицкалица. Производи не садрже глутен;


JW BIO ltd производи луксузне производе за негу и спречавање нестајања косе, користећи најновију технологију извлачења активних састојака из сировина на ниским температурама, без њиховог уништавања или губитка активних својства супстанци;


One Soft Digm ће се представити преносним уређајем за мерење масти и телесног састава у организму. Уређај се, такође, може повезати са мобилним телефоном и тако користити.


ARENDEL ће представити игрицу за децу која је комбинација класичне игре карата, AR технологије (Augumented Reality) и 3D садржаја као и понуду дечијег програма.


Plus Solution Co., Ltd производи и делови машина који унапређују процес производње у различитим областима индустрије;
UJ TECH, делови за пољопривредне машине и транспортна возила;


MCA KOREA, делови за пољопривредне машине и транспортна возила;

                                                       dajgjekee
Привреда региона Кјанбук


Регион Кјанбук на истоку Јужне Кореје обично се представља као заједничка политичка, привредна и културна целина са подручјем града Тегу и има више од 5,1 милион житеља. Област Тегу-Кјанбук је једно од главних индустријских подручја у Јужној Кореји и тамошња економија учествује са једном десетином у укупном друштвеном производу (БДП) земље.


Номинална (када се одбије инфлација) вредност јужнокорејског БДП за 2018. процењена на 1,53 билиона долара или 11. по величини на свету. Мерен паритетом куповне моћи (по тржишним ценама, PPP), БДП је за ову годину процењен на 2,029 билиона долара или 13. највећи у међународној привреди.


У регион Кјамбок су значајни лучки и град челика Поханг, седиште Гуми познат по електронској индустрији, као и историјска места Кјонгђу и Андонг. Андонг је административни центар региона.


Око Тегуа је настало треће по величини метрополитенско подручје у Јужној Кореји са преко 2,5 милиона становника, као и по привредној активности. Тегу је био центар вртоглаве индустријализације Јужне Кореје између 1960-тих и 1980-тих година и посебно познат по електртонској индустрији.


У Тегу је 1938. основан будући мултинационални конгломерат Самсунг. Компанија Колон, први произвођач најлона у Јужној Кореји, а данас хемикалија, индустријских и филмских материјала те модне конфекције је, такође, утемељена у Тегу.


Тегу је познат као “Град текстила". Текстил је био основа индустрије у граду. Са оснивањем Слободне индустријске зоне Тегу-Кјанбук, поривреда Тегуа је данас пре свега усредсређена на модну конфекцију и индустрије високих технологија.


У близини Тегуа су постројења светског произвођача мобилних телефона, камера и уређаја за приступ интернету Anycall (Samsung Mobile) који је основао Samsjung Elektroniks. Преко те марке Samsjung Elektroniks продаје мобилне телефоне у Јужној Кореји и ширем кинеском подручју. Код Дегуа су и главне фабрике мултинационалне компаније POSCO, четврте у свету по количинама произведеног сировог челика.


Догађај у Хотелу Hyatt Regency, у сали Cristal Ballroom, је планиран у периоду од 9 до 18 часова.
                                oyssye

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 12 март 2018 11:38
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија