Кућа Добрих Вести

Login

„Дигитал2019" сутра и прекосутра у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

digital202992Већ шесту годину заредом „Color Media Communications“ организује Дигитал, регионалну конференцију о трендовима у телекомуникацијама и медијима.

 

Овогодишњи – #Дигитал2019 – трајаће 2 дана – 5. и 6. септембра (четвртак и петак) и окупиће најзначајнија имена из ових области из целог региона као и бројне госте из иностранства.

 

Конференција се одржава у Хотелу Метропол у Београду.

 

Конференцију отварају Маја Гојковић, председница Народне скупштине Републике Србије, Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, Кајл Скат, амбасадор САД-а у Београду, Субрат Батачарџи, амбасадор Индије у Београду и Матеја Норчић Штамцар, заменица и шефа Делегације Европске уније у Републици Србији.

 

Током два дана у оквиру панела и неколико студија случаја и презентација, стручњаци из различитих области говориће о трендовима у телекомуникацијама, медијима и технологији, о ООХ оглашавању у дигиталном добу, етици и естетици новог доба, сазнаћете који трендови нас очекују у продукцији глобалних канала и ВОД-платформи, причаће се о истинама и заблудама о “Твитер заједници”, дигиталној економији и савременом пословању, кризном комуницирању у јавној управи и многим другим темама.

 

У току првог дана конференције, а по моделу “један на један”, сви присутни моћи ће да прате интервју новинарке Данице Вученић са новинарком Ољом Бећковић. Део је замишљен као својеврсна ретроспектива: „Утисак недеље 1991 – 2019″.

 

Слава и проклетство “Утиска недеље” је што никада није служио интересу било чијег “медијског појављивања”. Логично је претпоставити да су се представници власти навикли да се “појављују”, ни у наредном периду неће се одазивати на позиве медија где постоји обичај да се од њих тражи да одговарају и разговарају, рекла је она у интервјуу пред #Дигитал2019.

 

Традиционално, конференцију отвара панел телекомуникацијских лидера региона од којих ће неки говорити шести пут на "Дигиталу", а верујте да имају шта да кажу и да пренесу различите новине управо из вашег домена интересовања и професије. То су: Предраг Ћулибрк, ЦЕО Телеком Србија, Мајк Мишел, ЦЕО Теленор Србија, Дејан Турк, ЦЕО ВИП, Адриан Јежина, ЦЕО Телемах, Словенија.

 

Годинама уназад, телекомуникацијски лидери региона говоре о стању на регионалној и глобалној сцени. Неки од учесника били су и те 2014. године на првом „Дигиталу“. Чини се да су се теме о којима се тада говорило потпуно другачије од изазова који су данас актуелни.

 

Осим промене власништва неких од највећих играча на регионалној сцени, променили су се и примарни извори прихода, технолошка решења и комплетни бизнис-модели.

 

Колико су телекомуникациони гиганти постали део шоу бизнис сцене и политичких утакмица? Где они виде себе у 2020. години – сазнаћемо од учесника традиционалног панела.

 

Међу учесницима конференције налазе се и: Сузана Васиљевић, саветник за медије председника Републике Србије, Јасмина Стојанов, Нова Комуникејшнс, Жељко Митровић, Пинк Интернешнл Груп, Оља Бећковић, ауторка емисије „Утисак недеље“; Станислава Пак Станковић, бивши саветник Председника Републике Србије, Владимир Лучић, Телеком, Ана Мартиноли, ФДУ, Лазар Џамић, предавач и маркетинг консултант, Никола Врдољак, WMF Иван Лалић, Миксер Хоусе, Марија Вицић, McCann Београд, Драган Варагић, дигитал експерт, Слободан Георгијев, новинар, Златко Црногорац, продуцент и новинар, Ксенија Вучић, ТВ Пинк, Бојана Маљевић, глумица, Игор Јурић, фондација „Тијана Јурић“, Оливера Зекић, РЕМ, Зоран Рађен, Маркер ЦРМ, Кенечи Белушевић, Дискавери CEEMCA, Марко Дацић, Фоџ Интернешнл, Матије Жерманд, Дорцел ТВ, Симон Слоњшак, Телеком Словеније и многи други.

 

Очекује се велики број гостију из иностранства, током оба дана конференције могуће је организовати Б2Б састанке са потенцијалним партнерима, а након првог дана организује се парти на који су позвани сви учесници и гости конференције.

 

Прочитајте у наставку размишљања панелиста о појединим темама, а која ће опширније бити изнета на посебним панелима:

 

- Иако су ИТ у фокусу јавности већ неколико година (углавном због финансијских резултата који се остварују), и даље нема довољно знања о томе како тај сектор функционише и превише је мистификације. Милан Шолаја

- Важан је тај простор који нам нуди интернет. Он свакако значи више слободе за нас који се трудимо да говоримо о важним стварима на, хајде да кажем, неконвенционалан и прогресиван начин, али исто тако значи и више слободе да све што кажемо буде нападнуто од стране оних који мисле другачије. Софија Тодоровић

- Оно што жене не би требало да дозволе је да их преплаве непотребне информације и да пристану да живе у инстатранспарентном свету у ком се стално нешто дешава, а информације о томе одмах стижу до њих. Лидија Ћулибрк

- Брзина којом можете послати политичку поруку огромном броју људи омогућава да се уз минималне трошкове креира имиџ политичара, и да права порука допре до бирача без ометања и без интепретације, коју често имамо у маинстреам медијима. Станислава Пак Станковић

- Млади у Србији, а и у региону, заробљени су између превазиђених родитеља, технолошке револуције и капитализма и не препознају пут којим би требало да крену. Не виде вредност и лепоту знања и рада и троше своје време које неће моћи да надокнаде. У тим условима, одлазак у иностранство после тридесете се намеће као једино решење. Томислав Момировић.

 

Занима вас мишљење свих панелиста? Будите на #Дигитал2019 конференцији.

 

Све детаље о програму и говорницима можете пронаћи на линку ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 04 септембар 2019 22:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија