Кућа Добрих Вести

Login

Делегација компанија из Јужне Кореје у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kotraagencyi4343434Делегације компанија из Јужне Кореје које се баве пословима из области грађевинске и пољопривредне механизације посетиће Београд данас, 12. јуна 2019. године, саопштено је из Трговинског одељења Амбасаде Републике Кореје – КОТРА у Србији.

 

Компаније потичу из из града Ђинђу (Jinju) у Јужном Гјонгсангу, приобалној провинцији на југу Републике Кореје. Ђинђу данас населјава око 350.000 становника.

 

Међу учесницама, посебно се издвајају компаније Daeshin, K-lubo, KumA Powertech, Myunglim, Seil, Serim, Sungdong, Wooseong, Yongjin i Tobis, Њихове брошуре можете погледати ОВДЕ.

 

Поред поменутих, биће и две компаније које производе лековите чајеве и суплементе, као и једна компанија која је произвођач свиле, по којој је Ђинђу веома познат.

 

Ђинђу има хиљадугодишњу историју и још од раних дана су његови произвођачи свиле били познати по врхунском квалитету. То се, између осталог, приписује комбинацији природних услова, попут чисте воде са локалне планине Јурисан и умеђа произвођача. Фабрике свиле у Ђинђуу годишње исткају, по неким изворима, око 70 одсто производње те тканине у Јужној Кореји. Свила из Ђишђуа је мека, профињена и елегантних боја захваљујући врхунским техникама бојења локалних произвођача.

 

Јужнокорејска влада је прогласила Ђинђу за један од “предузетничких градова”и подржала његово израстање у чвориште био-индустрих технолошких иновација. Само између 2000. и 2004 године је влада у развој индустрија биолошког и хемијског материјала у Ђинђуу уложила близу 500 милиона долара.

 

У граду и околини постоји, према последњим расположивим подацима, 618 производних фирми са близу 12.000 запоослених, један градски и четири сеоска индустријска комплекса. У првој деценији 2000-тих је офомљен “Нови индустријски град” у коме су седишта великих копрорација, из области станоградње LH corp. (State-run Land & Housing corp Toji Jutaek gongsa) и електране на термални погон Namdong thermal power corp.

 

У београдском Хотелу Hyatt Regency, у сали Crystal ballroom, у периоду од 9 до 18 часова ће бити уприличени пословним сусрети са званичницима корејских компанија, размењена искустава и успостављана пословна сарадња представника српских фирми са потенцијалним партнерима из Кореје. уз присуство преводилаца које ће КОТРА обезбедити.

 

Извор: Кућа добрих вестиПоследњи пут измењено среда, 12 јун 2019 12:33
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија