Кућа Добрих Вести

Login

Природа по мери заљубљеника у природу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

konferencijaribeБЕОГРАД -  Нова приредба Новосадског сајма - Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи Fishing show & outdoor world биће одржана од четвртка, 17. до недеље, 20. марта, у Хали 1, на отвореном простору Сајмишта и у Конгресном центру “Мастер”.

 

"С обзиром на то да има више од 80.000 хиљада регистрованих риболоваца у Србији, да волимо да проводимо време у природи и да се враћа кампинг сегмент, а када то комбинујемо са наутиком, одлучили смо се за пионирски корак и направили ову приредбу. Жеља нам је била да искреним заљубљеницима у риболов, боравак у природи, пловидбу и наутички туризам, живот на води и уз воду, понудимо приредбу по њиховој мери и верујемо да ће Новосадски сајам бити право место за набавку нове опреме и прибора", рекао је на конференцији за новинаре генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

 

"Акценат ове прве Изложбе на којој учествује више од 40 излагача, је на новитетима у опреми за риболов, презентацији трендова за предстојећу сезону, попустима до 40 одсто, али и едукацији садашњих и будућих риболоваца, као и свих корисника вода на територији Србије. И термин је одговарајући јер се сада обављају припреме за почетак риболовне сезоне. Припремају се прибори, купује нова опрема и сређују чамци", додао је Цветковић.

 

Посебна пажња на Изложби Фисхинг Схоw биће усмерена ка активном боравку у природи.


Сегмент кампинг караванинг туризама је потпуно запуштен у нашој земљи. Потребно је изградити озбиљан концепт и дати већи значај тој врсти туризма. Имамо велики потенцијал, а у последње време има и неког помака. Наш Кампинг клуб Србија промовише овај вид туризма и кроз организовање боравка на отвореном простору Сајмишта, са малим логором где ћемо посетиоцима показати како проводимо време и како се дружимо, рекао је Душан Крвавац председник Кампинг клуба Србија, који се представља и на штанду у Хали 1.

 ribicenovisad

 

На бини у Хали 1 и у Конгресном центру “Мастер” биће одржана предавања и интерактивне трибине о значају и перспективама спортског риболова, модерном шаранском риболову, лову на грабљивице природним и вештачким мамцима, пецању удицом на пловак, едукативни скупови о заштити и очувању вода, стручна предавања о очувању и унапређењу рибљег фонда.


"Са аспекта риболова ова приредба долази у најбољем могућем тренутку. Риболовци са нестрпљењем очекују старт нове сезоне, а ово је идеална прилика за приказивање новитета, нових садржаја и опреме која сада већ изгледа као резултат свемирске технологије. Одржаћемо најављене трибине, али неће изостати ни риболовачке приче", најавио је један од предавача  Бојан Бојанић, петоструки државни првак и вишеструки освајач медаља на светским првенствима у риболову.

 

Током четири дана, дистрибутери и продавци ће изложити све што је потребно за активан одмор и боравак у природи, камповање и наутичку опрему за риболов, док ће мануфактуристи и ханд-маде произвођачи демонстрирати рад ситне опреме за риболов. Најављени су сајамски попусти, али и новитети.


- Компанија „Платтнер“ ће, између осталог премијерно понудити и америчку ЈОБЕ опрему за спорт и рекреацију и новитет „Jobe Omnia" даску за коју би многи рекли да је „Wake Bord", али је реч о реквизиту који је више од даске за скијање, даска за старе и младе, најавио је Александар Угљешић из те компаније.

 

За посетиоце је припремљен изузетно атрактиван програм пратећих дешавања.


"Искористили смо прилику и окупили неколико спортских удружења за младе који се баве рекреативним боравком у природи. Ту су Атлетско рекреативни клуб „Фрушка гора“, Пењачки клуб „Адреналин“, „Epic Adventure". Сви доносе неку од својих активности – оријентиринг који је прилагођен свим генерацијама, стену за пењање, ZIP Line,  курирски прелаз, гађање луком и стрелом, уз надзор инструктора, неколико полигона и за млађе и за старије, а безбедност ће бити на највишем могућем нивоу", најавио је Срђан Ђилас, власник Адреналин парка „Земља чуда“.

 

Изложба опреме за риболов и активан боравак у природи Fishing show  & outdoor world биће одржана од четвртка, 17. до недеље, 20. марта. У суботу, 19. марта је Породични дан. Родитељи са децом до 16. година могу да уђу на Новосадски сајам уз једну улазницу купљену за 200 динара, што је и цена појединачне карте.

 

За посетиоце ће бити организована и Поклон игра, а Изложбу ће у четвртак, 17. марта, отворити наш познати новинар и аутор серијала о природи „Сасвим природно“ Јован Мемедовић.

 

Радно време Изложбе је од 10 до 19 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести/Новосадски сајам


Последњи пут измењено уторак, 15 март 2016 21:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија