Кућа Добрих Вести

Login

Девета конвенција јапанске поп културе „Јапанизам 2016“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

NAJAVA JAPANIZAM 111111111111БЕОГРАД - Јапанска амбасада у Републици Србији и Друштво „Сакурабана“ обавештавају све заинтересоване да се од четвртка 30. јуна до недеље 3. јула 2016. године у Дому омладине Београда одржава девета по реду конвенција јапанске поп-културе „Јапанизам 2016“.


Поред великог броја уобичајених трибина и предавања, манга, оригами и других радионица, бивши стипендисти Владе Јапана у петак, 1. јула у 14:00 у сали „Американа“ одржаће занимљива предавања о својим искуствима са студирања на јапанским факултетима. Све време трајања „Јапанизма 2016“ заинтересовани ће моћи да на штанду Јапанске амбасаде добију информације о стипендијама Владе Јапана.


Традиционална дешавања као што су модна ревија, наступи извођача, пројекције филмова, косплеј такмичење, журка, Artist Alley, Game Room, Wacom наградна изложба радова, промоције друштвених игара, шминкања, фоткања, модни сусрети и слично ни ове године неће изостати.


Друштво Сакурабана је основано од стране љубитеља аниме, манге, јапанске музике, филма, и културе у опште. С обзиром да у Србији већ постоји друштво Српско-Јапанског пријатељства које се бави традиционалном културом ово друштво има за циљ да јавност упозна и са модерним Јапаном. Концентрисали су се на јапански стрип (манга) и анимирани филм (аниме), а потом и на друге аспекте поп културе.


Детаљан план и програм „Јапанизма 2016“ налазе се на страници
www.sakurabana.info

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија