Кућа Добрих Вести

Login

Волонтерска пракса на пројекту „Discover Romania beyond Dracula“ у Румунији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

mladiБЕОГРАД - Студентска организација AISEC у оквиру интернационалног програма волонтирања Global Citizen организује студентску праксу из облсати Culture на пројекту “Discover Romania beyond Dracula” у Румунији.


Циљ пројекта је промовисање праве слике о Румунији на националном и међународном нивоу, уз помоћ студената из иностранства који ће путовати по земљи и упознати културу како би писали блог и промовисали Румунију у иностранству. Други циљ пројекта је да се подигне свест о улози младих у друштву кроз волонтирање и повезивање.


Атмосферу са пројекта и то како изгледа учествовати можете погледати на ОВОМ линку.


Реализација пројекта је од 17. јула до 31. августа. Услови за праксу су: статус студента и Б2 ниво знања енглеског језика.
Global Citizen је интернационални програм волонтирања намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових и ширењу своје културе.


Global Citizen чини мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукације младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских права, едукације и лидерства. Кроз тимски рад, у интернационалном окружењу, стичете искуство у невладиним огранизацијама, школама, на Универзитетима и у летњим камповима.


Пројекти из области под називом се организују са циљем промовисања и разумевања различитих култура међу младима. Кроз рад у тиму млади постају толерантнији према различитим нацијама и уче да ефективно комуницирају превазилазећи културне разлике. Као амбасадори своје земље, студенти имају прилику да учествују у различитим културним дешавањима и догађајима.


Осим области Culture имате прилику да учествујете у реализацији пројеката из области Education и Social Entrepreneurship.
Уколико желите да се више информишете о даљем процесу учешћа на овом рограму пракси посетите званични веб сајт AIESEC организације gc.aiesec.org.rs где можете прочитетати бројна искуства младих људи који су се већ опробали у Global Citizen праксама, или се пријавите директно на следећем линку и бићете контактирани у року од 48 сати.


AIESEC је глобална мређа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче надруштво. Прусуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалих пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката AIESEC пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 март 2015 21:28
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија