Кућа Добрих Вести

Login

Влада Србије награђује најбоље средњошколце

Оцените овај чланак
(1 Глас)

srednjaaaaaaБЕОГРАД - Влада Србије наградиће новчаним износом од 20.000 до 200.000 динара најбоље средњошколце који су остварили успехе на домаћим и међународним такмичењима, саопштило је Министарство омладине и спорта.


Фонд за младе таленте, којим председава министар омладине и спорта Вања Удовичић, расписао је конкурс за доделу награда ученицима средњих школа за успехе постигнуте на такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2014. године, наведено је у саопштењу.


Конкурс је отворен до 17. априла, а текст и пропозиције доступне су на сајту Министарства омладине и спорта.


Средњошколци ће бити награђени у зависности од освојеног места на такмичењу и његовог ранга, прецизирано је у саопштењу.


Најнижа награда у износу од 20.000 динара додељује се освајачима трећих места на републичким такмичењима, док победници светских такмичења добијају највише награде које износе 200.000 динара.


На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су прошле године освојили једно од прва три места на републичким или међународним такмичењима.


Та такмичења треба да се налазе у Календару такмичења и смотри ученика средњих школа за школску 2013/2014. и 2014/2015. годину Министарства просвете, Стандардима за рангирање такмичења у земљи и иностранству у области музичке и балетске уметности и Критеријумима за награђивање ученика средњих школа у области физичког васпитања и спорта које је усвојио Фонд за младе таленте Министарства омладине и спорта.


Прошле године, по наведеном основу, Министарство омладине и спорта је наградило више од 1.100 средњошколаца из целе Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 март 2015 21:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија