Кућа Добрих Вести

Login

Компанија Canon подржава младе уметнике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

IrfanLicina1111111БЕОГРАД - Компанија Кенон (Canon) је саопштила да је ове године пријатељ изложбе “Нова стварност” која ће бити постављена у галерији Артгет, Културног центра Београда од 28. јуна до 20. августа ове године.

 

На изложби ће бити представљено десет младих аутора који долазе из Новог Сада, Београда, Новог Пазара и Бијељине, чији су радови показатељ како се таленат негује и развија. Неки од њих су студирали фотографију, или су још студенти, а неки немају формално образовање у овој области, али је таленат свих њих неоспоран.


Фокус њихових радова је друштво и вредности које пропагира. Приказују положај појединца, реакције масе, борбу за опстанак, право на идентитет, бунт младости, апатију старости... Од уличне и ,,snapshot” фотографије преко репортаже, концепта и тзв. поетског документаризма, на јасан и директан начин коментаришу време чији су сведоци и градитељи они сами.

    

TeodoraIvkov2222222
Иронично-критички дух је доминантан, баш као што је савремена фотографија последње две деценије постала најмоћније и најоштрије средство преиспитивања о свету у ком живимо и који стварамо. Ови млади аутори кроз фотографије директног погледа ослобођеног правила и канона естетике, говоре о новој стварности која захтева и нов поглед на свет, наводи се у саопштењу компаније.

 

Предавање о фотографији


Пре самог отварања изложбе познати Canon фотограф, Зоран Мирчетић, одржаће, са почетком од 19 часова, предавање о фотографији и техникама уз помоћ којих настаје магија савршених слика, а посебан акценат биће на штампи фотографија као врло битном аспекту њене презентације. Сви љубитељи опреме ове компаније имаће прилику да се ближе упознају са изложеним Canon DSLR апаратима, штампачима серије PixmaPro и G серије, као и најтраженијим уређајем - преносним Canon Selphy штампачем.


O Canon-u Europe


Компанија Кенон Јуроп (Canon Europe) је регионално продајно и маркетиншко одељење компаније Canon Inc., која има представништва у 116 земаља и запошљава више од 19.000 људи широм Европе, Блиског истока и Африке (тзв. регије ЕМЕА).


Основан је 1937. с јасним циљем да купцима понуди најквалитетније камере и фотоапарате. Од тада је Canonova неуморна страст према снази слике проширила његово деловање на бројна друга тржишта те од њега учинила светског предводника на подручју решења за рад са фото и видео-материјалима за приватне и пословне кориснике.

 

У та решења се убрајају производи као што су дигитални компактни и SLR фотоапарати, професионални сниматељски објективи, преносни рендгенски уређаји, вишефункцијски штампачи и продукционе штампарске машине, а уз све се те производе нуде разноврсне пратеће услуге.


Ова компанија много улаже у истраживање и развој како би понудио најбогатије и најиновативније производе и услуге те испунио креативне потребе својих корисника. Од фотографа аматера до професионалних штампара, Canon сваком свом кориснику омогућава остваривање сопствене страсти према слици.


Корпорацијска филозофија ове марке јесте kyosei – “заједнички живот и рад за опште добро”.


У региону EMEA Canon Europe тежи одрживом пословном развоју, с нагласком на смањењу утицаја на околину те пружању подршке корисницима у остварењу истог циља помоћу Canonovih производа, решења и услуга.


Canon има глобални сертификат ИСО 14001, чиме доказује да се придржава стандарда еколошког управљања на светском нивоу.
Додатне информације доступне су на адреси компаније Canon.


Canon CEE GmbH, представништво у Републици Србији налази се у Београду и у власништву је компаније Canon CEE (Canon Central and East Europe). Делатност представништва је промоција Canonovih иновативних производа и решења, који појединцима и професионалним корисницима омогућавају остварење постављених пословних циљева.


Улога компаније је и пружање потпуне подршке партнерима и дистрибутерима, као и саветовање приликом тражења нових пословних прилика и увођења нових пословних стратегија како би се пословна улагања што боље искористила.


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено петак, 29 јул 2016 13:30
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија