Кућа Добрих Вести

Login

Успешно завршен „Београд опен 2016“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BEOGRAD26.9БЕОГРАД - Јучерашњи дан је започео такмичењем у атлетици у велелепном објекту – атлетска дворана. На овом такмичењу су учествовали такмичари из неколико земаља из региона.

 

Учествовали су такмичари свих категорија инвалидности (особе са телесним инвалидитетом – корисници колица, особе оштећеног слуха, особе са интелектуалним тешкоћама) у тркачким, скакачким и бацачким дисциплинама. Промотер такмичења је био један од најуспешнијих параолимпијаца, Драженко Митровић.

 

Игре су настављене кошаркашким турниром. У драматичној финалној утакмици између кошаркашких клубова „ Сингидунум„ и „Меркатор“ из Љубљане победу су у завршетку однели домаћини и на тај начин заслужено понели епитет најбоље екипе на турниру. У борби за треће место победу је однела екипа „Дунав„ из Апатина победивши екипу  „Парамонт „ из Подгорице.

 

Медаље су уручили представници Кошаркашког савеза Србије, Владимир Кузмановић и Игор Ракочевић.

 

Истовремено је одржана и трка на хронометар у оквиру Европског купа у парабициклизму уз учешће око 50 такмичара из 11 земаља. У тандем бициклизму (особе оштећеног вида ) у мушкој конкуренцији, победу је однео тандем из Србије (Петровић – Шмецеловић ) испед тандема из Русије и Италије, док су у женској категорији победу однеле Рускиње.

 

Остали победници по категоријама били су: Дејан Стошић (Србија), Михаел Питаколо (Италија), Антонела Рутиљано ( Италија), Главоњић Милош (Србија), Данијела Јовановић (Србија), Ивета Колинска (Чешка), Грегор Хабе (Словенија), Мирјана Ружњак (Хрватска), Клаудио Кампи (Италија), Теодор Матикан ( Румунија), Нари Фабио ( Италија), Весел Анка (Словенија).

 

Овим надметањима и званично су, са успехом, завршене 3. Међународне спортске игре особа са инвалидитетом

„Београд опен 2016„  уз учешће око 600 спортсита из 20 земаља.

 

Иначе, организатор ове по много чему јединствене манифестације је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда а одржавање исте омогућено је уз подршку и разумевање Града, Секретаријата за спорт и омладину.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено понедељак, 26 септембар 2016 18:40
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија