Кућа Добрих Вести

Login

На Ади Циганлији додељене медаље најмлађим спортистима

Оцените овај чланак
(2 гласова)

UCESNICI1111111БЕОГРАД - На државном првенству Спортских игара младих Србије 2016. које се одржавало на Ади Циганлији у Београду, додељене су прве медаље у пет спортских дисциплина – тенису, малом фудбалу, шаху, стоном тенису и игри “између две ватре”.

 

Прво место у шаху освојили су Софија Стојановић и Петар Спасић из Врања, а у стоном тенису златним одличјем окитили су се њихов суграђанин Петар Филиповић и Ивана Мршић из Кикинде. У игри “између две ватре” најуспешнија су била деца из Краљева, а у фудбалу борбена екипа из Радинца код Смедерева. Јована Грујић из Пожаревца и Лазар Милићевић из Краљева бриљирали су у тенису.

ATMOSFERA22222
Сребрне медаље освојили су Оливера Влашић и Миланко Билић из Кикинде (шах), Милица Петричевић из Врања и Вук Недељковић из Крагујевца (стони тенис), Наталија Пејаковић из Сремске Митровице и Денијал Качапор из Новог Пазара (тенис), док су у екипним спортовима друго место заузели фудбалери из Пријепоља и деца из Куршумлије која су се такмичила у “између две ватре”.

FINALE333333
Бронзане медаље припале су Слађани Костић из Зајечара и Алекси Алимпићу из Ваљева (шах), Јелени Басарић из Нове Вароши и Милошу Благојевићу из Пожаревца (стони тенис), Невени Стојковић из Врања и Михајлу Стојановићу из Пожаревца (тенис), малим фудбалерима из Врања и екипи “Видрице” из Врањске Бање која се такмичила у “између две ватре”.

FINALETENIS
Добитници златних медаља, као и гост-победник Мартин Марковић из Крагујевца који је за 0,91 минут дао гол маскоти СИМ-а Виктору, представљаће Србију на међународном финалу Игара крајем августа у Сплиту. Њима ће се придружити и екипе које буду оствариле најбоље резултате у одбојци, уличном баскету, рукомету и одбојци на песку, у наставку такмичења 22. и 23. јула.

FINALE3333333
На државном првенству СИМ Србије 2016. учествује 950 основаца који су током пролећа и лета побеђивали на такмичењима СИМ-а и турнирима које је СИМ организовао у сарадњи са фудбалским и рукометним савезима. Најбољи међу њима отићи ће у Сплит, град у ком су Игре младих основане пре 20 година и које су временом постале најомиљенији бренд деце Балкана, а уједно и најмасовнија балканска манифестација за децу и омладину која промовише здраве стилове живота – дружење, фер-плеј, толеранцију и активно бављење спортом.

FINALE55555555

Поред такмичара из Србије, на међународном финалу учествоваће и њихови вршњаци из Хрватске и Босне и Херцеговине. Биће то прилика не само за освајање нових медаља у спортским дисциплинама, већ и за дружење и склапање нових пријатељстава.


Државно финале Игара младих одржава се под покровитељством Владе Србије, и уз помоћ и подршку Министарства за омладину и спорт, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда. Партнери и пријатељи који су подржали најмасовнију балканску манифестацију за децу и омладину су МТС, Coca-Cola, Моја кравица и Ласта.

Извор фотографија: Спортске игре младих

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија