A+ A A-

Акција „Пријатељи породице“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

famПривредна комора Србије упутила је јавни позив компанијама које послују на територији Србије да се пријаве за учешће у акцији „Пријатељ породице“.

 

Позив ће бити отворен до 19. новембра, а проглашење најболјих планирано је крајем ове године.

 

Акцију „Пријатељ породице“ заједнички организују Привредна комора Србије и Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, као допринос активностима Владе Републике Србије на пољу популационе политике, са намером да се у пословној заједници подстакне усклађивање породичног и пословног живота.

 

За признање „Пријатељ породице 2018“ компаније конкуришу добром праксом и стандардима које примењују у усклађивању рада и родитељства. Кандидати се пријављују попуњавањем упитника, електронским путем, на сајту акције „Пријатељ породице“ – www.пријатељпородице.рс и одговарају на око 60 питања, којима се описује пракса и резултати усклађивања рада и родитељства.

 

Признање ће понети предузећа, која су уз добре пословне резултате, изградила породично – пријатељско окружење и имају најбоље примере праксе, на основу пет група критеријума: тржишно - финансијски показатељи пословања; усвојени стандарди и пракса у погледу усклађивања рада и родитељства; резултати у области усклађивања рада и родитељства; перцепција стручне јавности, потрошача и самих запослених; оцене стручног жирија. Методологија избора представља комбинацију најразвијенијих светских методологија у овој области, прилагођену конкретним циљевима, пословном и законодавном оквиру Републике Србије.

 

Избор најуспешнијих обавља се у три категорије: малих и средњих предузећа, великих предузећа и јавних предузећа/већински државна предузећа.

 

Компаније имају могућност и да на сајту акције поставе промотивни текст и лого компаније, како би се представили потрошачима и екстерној јавности.

 

У саставу жирија награде „Пријатељ породице“ су: Марко Чадеж, председник ПКС, Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Горан Кнежевић, министар привреде, Илија Церовић, в.д. директора Телевизије Србије и Михаило Весовић, саветник председника ПКС.

 

Извор: ПКС/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 07 новембар 2018 22:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани