A+ A A-

Дезинфекционо средство са пунктова у свим општинама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

osrvttttt45454545Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић позвао је скупштине станара и грађане да од сутра преузму дезинфекционо средство са пунктова по читавом граду. Како је прецизирао, Градски штаб за ванредне ситуације издао је налог да се у свих седамнаест општина поставе танкови са дезинфекционим средством, што је и учињено.

 

„ Врло је важно да се грађани обавесте о локацијама где могу да преузму дезинфекционо средство. Прецизне локације могу се наћи на сајту Града Београда и већ од сутра, када се оконча забрана кретања, позивам грађане да то ураде. Уз дезинфекционо средство, добиће и прецизно упутство како да га користе“, навео је Никодијевић гостујући у емисији „Осврт” на ТВ Б92.

 

Никодијевић је прецизирао да се овим средством могу дезинфиковати зграде или куће, те да оно није опасно по људе, али да је важно да се користи према упутству.  

 

„Средство је веома ефикасно и важно је да грађани искористе ову могућност. Количина има доста, у могућности смо да чак свакодневно снебдевамо општине и зато је битно да што више љиди узме раствор и дезинфикује површине где живи или се креће“, рекао је Никодијевић.

 

Забрана кретања се поштује и нема много аутомобила на улицама. На улицама су углавном људи који имају радне налоге, додао је Никодијевић.

 

„ У таквим условима комуналне службе много ефикасније и брже могу да обављају свој посао. Све комуналне куће одлично раде и док год траје опасност од вируса корона, третираће се јавне површине, улице, стајалишта, паркови и међублоковски простори“, казао је Никодијевић.

 

Председник Скупштине града истакао је значај Завода за биоциде и медицинску екологију, који обавља изузетан посао.

 

„Ти људи су, уз медицинске раднике, на првој линији фронта јер дезинфикују све здравствене установе и тамо где, нажалост, дође до смртног исхода. Они дневно дезинфикују шездесет хиљада квадрата у Београду. Јуче су то, примера ради, учинили у читавој клиници „Народни фронт”, с обзиром на то да тамо има заражених, а болница мора да настави са радом и да се поново створе безбедни услови“, рекао је Никодијевић.

 

Он је прецизирао да Завод добија налоге и од Града и од Републике, с обзиром на то да су једна од најреферентнијих установа у држави.

 

„Годинама смо улагали у њега, имамо стручне људе и зато је спреман да одговори на изазове. Нова наредба Владе Србије јесте да екипе Завода иду у Нови Сад да дезинфикују Сајам, као и у Ниш, тако да Завод превазилази оквире града Београда и помаже и у другим градовима Србије“, истакао је Никодијевић.

 

Извор: Кућа добрих вести/Beograd.rs


Последњи пут измењено понедељак, 06 април 2020 22:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани