Кућа Добрих Вести

Login

ФЕНИКС: Радионица израде накита намењена особама са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(3 гласова)

nakitttttttttУ свечаној сали општине Раковице почео је хуманитарно инклузивни пројекат Удружења Феникс и општине Раковице- одељење за културу и образовање Раковице. То јест прва радионица, под називом „Оснажени- програм намењен особама са инвалидитетом и особама трећег доба“ обука особа са инвалидитетом и старијих грађана у изради накита.

 

Позване су све особе са инвалидитетом, старији грађане са територије општине Раковице и града Београда и представнике медија да дођу у општину Раковица и забележе почетак рада радионице

 

Општина Раковица има свој бесплатан паркинг простор и безбедан прилаз за инвалидска колица.

 

Пројекат је намењен особама са инвалидитетом и особама трећег доба, посебно осмишљен да пружи практично и теоријско знање из области примењене уметности-дизајна и израде накита. Полазницима се пружа могућност едукације са посебним акцентом на подстицај да касније сами стварају уметничка дела која могу уз подршку Удружења продавати и остварити финансијску добит. Програм ће се одржавати једном недељно у трајању од 4 сата током три недеље односно укупно 12 часова. Стицање знања и вештине различитих техника израде накита ће се одвијати кроз рад у тематским целинама. Кроз учешће на пројекту полазници ће радити на развоју ситне моторике, креативности, логичког повезивања, осећаја за естетику. По завршетку радионица ће бити подељени сертификати и захвалнице.

 

Радионице ће се одржати 14, 21 и 28 маја. 14 и 21 маја од 17 до 20 часова у општини Раковица а 28 маја у дворишном простору Удружења особа са инвалидитетом Феникс исто од 17 до 20 часова.

 

Укратко о Удружењу особа са инвалидитетом Феникс

 

Удружење "Феникс" је добровољно, невладино и непрофитно Удружење,основано на неодређено време ради остваривања циљева у области промовисања и помоћи особама са инвалидитетом Србије свих категорија.Наше Удру2жење окупља преко 100 особа са инвалидитетом свих узраста из свих градова Србије без обзира на облик,степен и врсту инвалидитета.Удружење прибавља средства од добровољних прилога, донација, завештања , поклона, финансијских субвенција помоћи других сродних хуманитарних организација, Од 2011 смо чланови Светске Уније особа са инвалидитетом са седиштем у Истанбулу С поштовањем и дубоким уважавањем.

 

Удружење Феникс

ПИБ:106642635

МАТИЧНИ БРОЈ:28014996

Број динарског рачуна про кредит банка 220-115366-90

Председник удружења.

Проф.Бранко Јокић (дистрофичар)

Контакт тел:064/162-55-80

Адреса:Ул.Делови бр 23/7 Ресник 11231 Београд

https://www.youtube.com/c/FeniksPhoenix/featured

https://udruzenjefeniks.rs

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 

 


Последњи пут измењено недеља, 15 мај 2022 13:06

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија