Кућа Добрих Вести

Login

УЧЕСТВУЈ У КАМПАЊИ: Прикупљање Фестивала Нови балкански ритам

Оцените овај чланак
(2 гласова)

festivalritamdfdfdfdfНишта није безначајно у историји једне младе заједнице, а – пре свега – ништа не изгледа немогуће.

 

Кампања за прикупљање средстава се захуктава. Људи из наше заједнице се активирају да прошире вести, да резервишу своје место на фестивалу и да нам пруже своју подршку. Имамо још 27 дана до краја кампање.

 

За сада је скупљено нешто више од 30% потребног новца. Добро смо почели. Битно је да не посустанемо пре краја.

 

Фестивал ће обухватити четвородневну уметничку резиденцију три међународна уметника из области игре, музике и позоришта, Max Pollak, Anna Lјombart i Ben Schuetz и два домаћа уметника, Макра Дињашког и Ане Врбашки.

 

Представе и радионице комбинују европску, балканску и латиноамеричку културну баштину. У три дана биће одржано десет радионица у Сремским Карловцима. Учесници радионица су из Србије, региона и Европе.

 

Ана Љомбарт је плесачица и кореографкиња, води радионице телесних перкусија и степовања. Уметничка је директорка плесне компаније Woodbeats са којом је у Барселони имала успешан шоу Ла Гран фуга.

 

Своју богату каријеру започиње у Барселони а након тога се усавршава у Лондону. Сарађује као кореографкиња за телесне перкусије на пројектима великих позоришта у Лондону, Барселони, Мексику. Као интернационални предавач одржала је курсеве и радионице на фестивалима широм света, Стокхолму, Хамбургу, Лисабону, Колумбији. Била је члан жирија 11. Barcelona Percussion  фестивала.

 

Њена радионица на фестивалу Нови балкански ритам ће се бавити традиционалним ритмовима Шпаније и Португала: агецхао и сортеао. Ови ритмови обично се изводе на традиционалним перкусивним инструментима који прате плес. На Аниним радионицама плесом ћемо производити ритам, јер ће наше тело постати инструмент.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 мај 2022 15:22

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија