Кућа Добрих Вести

Login

Алиса Марић председник Организационог одбора Првенства света у рвању у Зрењанину

Оцените овај чланак
(1 Глас)

rvanjeorganizacioniodborsp2БЕОГРАД - Алиса Марић, министар омладине и спорта Србије изабрана је за председника Организационог одбора кадетског Шампионата света у рвању грчко римским и слободним стилом у Зрењанину од 19. до 25. августа.


За потпредседника Организационог одбора изабрани су Мариника Чобану из владе Војводине и Иван Бошњак градоначелик Зрењанина.
За директора шампионата именован је Милан Јелић технички секретар РС Србије, а за секретара Јадранка Букејловић.
Председник Почасног одбора кадетског Првенства света је Раде Булајић, а потпредседници су Жељко Трајковић, Горан Касум, Бранислав Петрин и Златана Анкић.
- У Србији ће се овог лета окупити најбољи млади рвачи света – истакла је Алиса Марић на првом састанку Организационог одбора у Београду.- Очекујемо око 1.1000 такмичара из преко 50 земаља.  Надамо се и добрим резултатима наших младих рвача, јер је последњу кадетска светска медаљу  освојена за наше рвање још давне 1995. док је Александар Максимовић био последњи освајач кадетске европске медаље 2005.
Алиса Марић је говорила и о незавидној ситуацију у којој се нашло рвање после искључења са листе спортова за ОИ 2020.
- Оваква такмичења помажу и  да се  афирмише рвачки спорт и представи најширој публици. Надамо се да ће Србија успешном организацијом светског шампионата помоћи и Међународној рвачкој федерацији  - ФИЛА  у настојању да рвање врати у олимпијску породицу – рекла је Алиса Марић.
Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић је нагласио:
- Захваљујемо  се министру Алиси Марић јер је прихватила дужност председника Организационог одбора и Минстарству омладине и спорта Србије на помоћи у организацији овог великог такмичења. Уз нас су и наши пријатељи из џудоа Драган Атанасов помоћник министара за спорт и  потпредседник  ИО ОКС  Иван Тодоров као и град Зрењанин и влада Војводине, али и бројни спортски радници тако да сам сигуран да ће организација бити беспрекорна.  Учествоваће рвачи до 17 година у мушкој и женској конкуренцији у грчко римском и слободном стилу.  Промотери Шампионата света биће наши прослављени рвачки асови Кристиан Фрис и Давор Штефанек а међу угледним званицима биће в. д. председника ФИЛА српски рвачки радник Ненад Лавовић и председник Европске рвачке конфедерације Бугарин Цено Ценов.
Укупни трошкови организације Шампионата света у Зрењанину су 66.730.000 динара. Очекује се приход о 66.750.000 динара. Министарство омладине и спорта Србије помогло је са 20.000.000 динара, Секретаријат за спорт и омладину Војводине са 6.000.000 динара, од котизације учесника очекује се 35.250.000 динара, а остатак ће се прикупити од спонзора. Организатори се надају да ће и град Зрењанин да им помогне.
Седници Организационог одбора присуствовали су и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, шеф одсека за развој спорта Мирко Кантар,саветник у Секретаријату за спорт и омладину Војводине Данијел Ивановић,  потпредседник ОКС Иван Тодоров, директор Рвачког клуба Партизан Рајко Балтић и бројни истакнути рвачки радници и стручњаци.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 март 2013 12:58
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија