Кућа Добрих Вести

Login

Млади одбојкаши играју за титуле на ЕП у Лакташима и Београду

Оцените овај чланак
(0 гласова)

mosbanjalukaБАЉАЛУКА - Предраг Перуничић., државни секретар за спорт разговарао је у Бањалуци са министром породице, омладине и спорта Републике Српске Надом Тешановић о Европском првенству у одбојци за кадете, од 12. до 21. априла у Лакташима и Београду. Такмичиће се екипе из БиХ, Италије, Пољске, Белгије, Аустрије, Словеније, Србије, Турске, Русије, Француске, Бугарске и Финске.


Представници ресорних министарстава посетили су ОШ "Борисав Станковић" у Бањалуци, у оквиру пројекта "Фер - плеј је победа", који се спроводи у циљу едукације ученика о понашању и сузбијању насиља на спортским теренима. Предвиђен је и Меморандумом о сарадњи у области спорта и омладинске политике између два министарства.
Министар Нада Тешановић истакла је да је одржавање ЕП у одбојци за кадете од великог значаја за Републику Српску и БиХ, јер нису биле домаћин овако великог првенства дуги низ година, као и због популаризације овог спорта. Истакла је да ће на првенству учествовати 170 кадета, а биће укључено и 16 службених лица која одреди Европска одбојкашка конфедерација, 30 особа у непосредној организацији и више од 100 волонтера из Бањалуке и Лакташа.
-Није било лако добити Европско првенство. Одбојкашки савез Републике Српске има доста искуства у организацији спортских догађаја и сигурно ће ово првенство бити реализовано на најбољи начин- рекла је Нада Тешановић.
Састанку су присуствовали и помоћник министра за спорт Драган Атанасов, директор маркетинга Одбојкашког савеза Србије Зоран Аврамовић, начелник општине Лакташи Милован Тополовић и председник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић, који је уручио златне плакете Нади Тешановић и Зорану Аврамовићу поводом 20 година постојања Одбојкашког савеза Републике Српске.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 28 март 2013 20:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија