Кућа Добрих Вести

Login

Кућа добрих вести у најужем избору за допринос корпоративној филантропији

Оцените овај чланак
(13 гласова)

virtus1БЕОГРАД – Траг фондација ће по седми пут, на церемонији заказаној за 18. јануар доделити награду за корпоративну филантропију ВИРТУС,  а наша "Кућа добрих вести" нашла се у најужем избору за добијање Виртус Специјалне награде која се медијима додељује за медијски допринос у овој области.


Церемонија доделе награда обавиће се у хотелу Хајат Риџенси (Hyatt Regency), а ове године Траг фондација награду додељује у партнерству са Европском унијом и Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ).
Престижна награда за корпоративну филантропију додељује се сваке године.
Сврха ове престижне награде је да препозна и јавно истакне компаније и предузећа која својом материјалном и финансијском подршком дају најбољи пример другима и постављају стандарде којима би требало тежити у свету одговорног пословања.

Порука награде - да опште добро постане свакодневни део наших живота

Један од циљева награде је да даље промовише и стимулише филантропију у нашој земљи како би се што већи број компанија и предузетника, али и појединаца, у будућности укључио у сличне корисне програме или акције.
На конкурс су могли да конкуришу стране и домаће компаније, мала и средња предузећам, као и медији, а рок за пријаву био је 1. новембар 2013.
Виртус награде ће се доделити за следеће категорије: допринос на националном нивоу, за допринос локалној заједници у којој компанија послује, за мало и средње предузећа, која показују одговорност према заједници у којој живе улажући у општедруштвене, непрофитне пројекте и организације и за дугорочно партнерство између пословног и непрофитног сектора.

virtus2

 

Четири посебна признања, међу којима и она за медијски допринос

Уз ове награде, доделиће се и четири посебна Виртус признања: за подршку најиновативнијем пројекту године, за допринос социјалном укључивању, награда за волонтирање и специјална награда за медијски допринос.

Специјална Виртус награда за медијски допринос се додељује медијској кући или новинару те куће чији су текстови, прилози или наступи посебно допринели развоју и унапређењу филантропске и доброчинске културе у Србији током једне године. Схватајући у потпуности значај медија у друштву, ово је награда која даје даљи стимуланс новинарској професији да се активно бави и промовише ову важну тему.
За "Кућу добрих вести" и сама номинација је веома значајна јер је уследила само после нешто више од годину дана постојања наших интернет новина, чији је основни мото пословања "Наше је само оно што другима дамо". Хвала свима који су нас за ово признање предложили.
Победници конкурса ће добити право да користе званични знак ВИРТУС награде за 2013. на свим својим производима, промотивним материјалима и документима, посебно направљену скулптуру, уметнички ауторски рад који симболизује идеју давања за опште добро и медијску промоцију од стране Фондације.
На овај начин „Траг фондација“ желела је да покрене систематичну кампању за оживљавање и реафирмацију филантропских идеја и ставова у нашем друштву чија је порука да давање за опште добро поново треба да постане свакодневни и уобичајени део наших живота.
Траг је домаћа фондација која подстиче људе да се активно укључе у побољшање живота у местима у којима живе.
У овој Фондацији верују да су и мале промене на боље важне и да свако може да им допринесе. Зато помаже људима који желе да помогну сами себи нудећи им могућност да дођу до средстава и знања која им могу олакшати решавање проблема. У протеклим годинама ова фондација подржала је готово 1000 успешних пројеката у укупној вредности од преко четири милиона евра, широм Србије и Црне Горе. Овде можете видети досадашње добитнике Виртус награде.
Извор: Кућа добрих вести






Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2014 20:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија