Кућа Добрих Вести

Login

Помоћ удружењима особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vladaaaaaБЕОГРАД - Државни секретар Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, Бранкица Јанковић, потписаће данас, у 15 сати, у Палати Србија уговоре о финансирању пројеката и програмских активности удружења особа са инвалидитетом у Србији.

Реч је о 33 Савеза организација особа са инвалидитетом, од чега је 11 Савеза са територије АП Војводине и 22 Савеза са територије централне Србије који окупљају 526 локалних организација.
Финансијска средства намењена реализацији наведених активности у укупном износу од 222.969.800 динара обезбеђена су у Буџетском фонду за програме заштите и унапређења положаја особа са инвалидитетом, саопштило је Министарство рада, запошљавањаи социјалне политике.
Стални отворени конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом Министарство рада, запошљавања и социјалне политике отворило је у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом, пружа подршку пројектним активностима које имају за циљ: побољшање приступачности физичког окружења, унапређење просторно техничких услова рада организација особа са инвалидитетом, унапређење положаја особа са инвалидитетом и других маргинализованих група кроз различите хуманитарне програме.
Средства за стални отворени конкурс обезбеђена су у Буџетском фонду за програме заштите и унапређења положаја особа са инвалидитетом.
Предлози пројеката могу се достављати у периоду од расписивања конкурса до 28.11.2014. године.
Остала правила конкурса, упутство, као и додатне информације за подносиоце пријава могу се преузети у електронској форми са интернет презентације Министарства рада, запошљавања и социјалне политике 
или се распитати на бројевима телефона: + 381 11 361 34 93 и + 381 11 36 20 92.

                                                            Извор: Кућа добрих вести/Министарство рада и социјалне политике


Последњи пут измењено понедељак, 27 јануар 2014 23:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија