Кућа Добрих Вести

Login

Донација Владе Јапана спортско-културном центру "Шумице"

Оцените овај чланак
(3 гласова)

japannnnnnБЕОГРАД – Амбасада Јапана у Београду организоваће данас церемонију потписивања донаторског уговора за Центар за културу и спорт „Шумице“.

Церемонија ће бити уприличена у центру „Шумице“ а присуствоваће амбасадор Јапана у Србији Масафуми Куроки, председник општине Вождовац Александар Савић и директор СКЦ „Шумице“ Ранко Матијашевић, објавила је Амбасада Јапана у Београду.
Влада Јапана у оквиру програма „бесповратне помоћи у области културе“ донираће 41.280 евра Центру за културу и спорт „Шумице“ у Београду.

Новац ће бити искоришћен за репарацију дела равног крова, за парцијалну замену, фарбање и лакирање паркета главног терена.

Церемонија потписивања уговора биће уприличена у 10 часова.

Центар за културу и спорт „Шумице“ 

Центар за културу и спорт „Шумице“ отворен је 1974. године и до данас представља једано од важнијих места за окупљање спортиста и уметника у престоници.

Претпоставља се да Центар годишње посети преко пола милиона људи. Површина ЦКС „Шумице“ је 5.817 м2а у склопу њега налазе се велика спортска дворана капацитета 2.000 гледалаца, сала са позорницом од 350 места, прес сала...

Шумице као домаћи терен користе многи клубови и репрезентације Републике Србије.

Програм бесповратне помоћи у области културе и спорта

Влада Јапана је и током протеклих година донацијама значајно помагала подизање капацитета институција културе и спорта и Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи у области културе и спорта износи преко 2,5 милиона евра, а укупна економска помоћ Владе Јапана Републици Србији износи преко 460 милиона евра.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 18 март 2014 12:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија