Кућа Добрих Вести

Login

Донација чизама за децу из Установе „Сремчица“

Оцените овај чланак
(5 гласова)

deca1111БЕОГРАД – Хуманитарна организација „Јапанско друштво“ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и компанијом „Тигар“ обезбедила је донацију од 300 пари чизама за децу и младе из Дома за децу и омладину ометену у развоју „Сремчица“ у Београду.

Донацију ће свечано уручити испред донатора господин Небојша Ђенадић, генерални директор компаније "Тигар" у Установи „Сремчица“  а догађај почиње сутра у 12 часова.

Поводом уручења донације компаније "Тигар" тог дана ће у Установи "Сремчица" бити одржан програм у којем ће учествовати деца и млади из Установе. Они ће представити своју установу и пољопривредну економију и присутнима показати своје радове на пољу израде одевних предмета, уметничких употребних предмета, керамике, сликарства и др. Посебно ће представити радове изведене у теници "квилинг" којој су овладали до савршенства.

Тим поводом, они ће уручити Амбасадору Јапана у Републици Србији Његовој Екселенцији Масафумију Курокију јапанску заставу коју су сами израдили у техници квилинга, а Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господину Александру Вулину уметничку слику, коју су такође сами израдили.

Пореда Амбасадора Јапана у Србији Његове Екселенције Масафумија Курокија и Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господина Александра Вулина на свечаност су позвани: потпредседница Владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре госпођа Зорана Михајловић и Министар омладине и спорта Господин Вања Удовичић, као и други представници политичког, културног и јавног живота у Србији.

Установа за децу и младе "Сремчица" окупља 300 штићеника - децу и младе који су умерено, теже и тешко ометени у развоју. На простору који обухватаповршину 18 хектара Установа садржи: радни центар и којем су деца и млади креативно активни, пољопривредну економију на којој млади као део терапије али и из економских разлога узгајају повће и домаће животиње, "терапијски врт", домове за смештај, тзв. "кућу на пола пута" намењену самосталним штићеницима Установе и друге објекте.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 мај 2014 16:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија