A+ A A-

Осам тона хуманитарне помоћи за избеглице са Блиског Истока

Оцените овај чланак
(4 гласова)

snezanaФондација Ана и Владе Дивац од ескалације избегличке кризе, свакодневно ради на обезбеђивању и пружању помоћи за избеглице из Сирије, Авганистана и Ирака који бежећи од рата, пролазе кроз нашу земљу на путу ка ЕУ.


Током кризе организовано је 40 хуманитарних акција у оквиру којих је подељено 12.500 пакета хране, 6.000 хигијенских пакета, 12.000 слаткиша, 23.000 сокова, 1.000 врећа за сапвање, 3000 кабаница, 1.500 ћебади.


На неколико локација на којима бораве или кроз које пролазе избеглице – Београд, Прешево, Шид, Димитровград подељено је укупно осам тона хуманитарне помоћи.


Набављено је 15 мобилних тоалета који су распоређени у Београду и Димитровграду и седам мобилних контејнера који служе за лекарске прегледе, прегледе педијатра, за прање и сушење веша, као и складиште за донирану робу.


Све ово не би могло бити урађено да није било подршке бројних организација, компанија и хуманих појединаца: Catholic Relief Services, Mercy Corps, International Rescue Committee, Polish Humanitarian Action, P&G, advokatska kancelarija BDK Адвокати, KPMG, Ball Packaging, Mondelez International, Coca Cola, Јелена Бин Драи.


Ако желите да подржите акције можете се пријавити ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести/Фондација Ана и Владе Дивац


Последњи пут измењено понедељак, 02 новембар 2015 21:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани