Кућа Добрих Вести

Login

Бесплатан стари хлеб за сиромашне

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hlebbesplatno123НИШ - У Нишу ће, како најављују из Уније приватних пекара из тог града ускоро почети бесплатна подела старог хлеба најсиромашнијим грађанима.

 

„Унија приватних пекара Ниша преговара са градским општинама о обезбеђењу услова потребних за бесплатну поделу дела хлеба и пецива „од јуче“ за коју су пекари већ спремни, најављује Братислав Вукадиновић, преседник Уније.

 

„У свих пет градских општина прихваћена је идеја о подели бесплатног старог хлеба, али је неопходно обезбедити адекватне просторије, као и особе које испуњавају санитарне услове за тај посао. У градским општинама већ постоје спискови најсиромашнијих грађана, нека врста социјалних карти, које ће омогућити да хлеб заиста дође у руке оних којима ће највише и значити“, наводи Вукадиновић.

 

 

Нишки пекари су већ покушавали да бесплатном поделом хлеба и пецива који се не прода претходног дана помогну угроженима, али њихова акција није успела јер су те намирнице завршавале у рукама неких других људи, а не оних најсиромашнијих. Стога стари хлеб продају у својим продајним објектима и то касно увече или рано ујутро, по дупло нижој цени од регуларне. У неким продавницама праве се спискови купаца стгарог хлеба и пецива, а испред неких се пре почетка продаје стварају редови заинтересованих.

 

Осим појединачне продаје дупло јефтинијег хлеба и пецива, у неким пекарама они се пакују у веће кесе и продају за 100 динара.

 

Извор: Agromedia.rs

 


Последњи пут измењено уторак, 03 новембар 2015 19:53
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија