Кућа Добрих Вести

Login

Волонтери уредили вртић на Вождовцу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

VRTIC1111111БЕОГРАД - Вртићу „Чика Андра“ на Вождовцу одржана је велика волонтерска акција, у склопу које је више од 130 волонтера уредило зелене површине, посејало најфинију траву и поставило систем за аутоматско наводњавање на површини од 400 м2. 

 

Поред тога, волонтери су окречили око 1300 м2 фасаде и ограде дворишта и засадили млада стабла. Нови мурал на зиду површине од 50м2, видно је обрадовао полазнике вртића, који су све време са узбуђењем пратили ток ове акције, саопштено је из Центра за унапређење животне средине.


Волонтерска акција уређивања овог простора је организована у сарадњи компаније Л’Орéал Балкан, удружења Центар за унапређење животне средине, Предшколске установе „Чика Јова Змај“ и родитеља деце која иду у овај вртић.

VRTIC222222


Ова акција представља део традиционалне глобалне иницијативе компаније L’Oréal „Дан грађана“ (Citizen Day), у којој учествује више 25 хиљада запослених у око 70 земаља широм света. У Србији је ова врста акције организована по седми пут.


Слоган „Осећам се добро да учиним добро“ најбоље осликава расположење које је владало у току извођења радова, али истовремено истиче значај волонтирања и солидарности међу људима.


Оваква волонтерска акција уједно шаље поруку да кроз сарадњу различитих организација и институција чак и за један дан може бити постигнута видљива промена и дат значајан допринос локалној средини.


Захваљујући овој иницијативи, најмлађим суграђанима је улепшан простор дворишта са новим површинама за играње и учење у природи и омогућен је квалитетнији боравак у вртићу, који сада спремно дочекује нове полазнике за следећу школску годину.

VRTIC333333333


Вртић „Чика Андра“ је изграђен 1961. године, састоји се од два објекта површине 344м2, поседује велико двориште од 3400м2 са различитим садржајима за игру и учење и део је система Предшколске установе „Чика Јова Змај“.


Поред боравка, васпитања и образовања деце предшколског узраста, вртић развија програм „Здрав вртић“ и негује ликовно стваралаштво, користе рачунаре као средства за игру и учење, редовно организују позоришне представе, као и зимовање и летовање за децу.


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено субота, 02 јул 2016 09:51
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија