Кућа Добрих Вести

Login

„Осмех на дар“ организује акцију прикупљања новогодишњих пакетића

Оцените овај чланак
(1 Глас)

banjeeeeeБЕОГРАД - Прва студентска хуманитарна фондација „Осмех на дар“ организује једанаесту новогодишњу акцију прикупљања пакетића за угрожену децу широм Србије.


Основни циљ акције је улепшавање новогодишњих празника малишанима којима је то потребно (на Косову и Метохији, у Топличком и Пчињском округу, Чачку, Свилајнцу, Нишу и бројним местима у Војводини, као и Београду), те позивамо све заинтересоване људе добре воље да својим скромним доприносом помогну ову акцију.


Почетак овогодишње акције обележио је „Фестивал Лампиона“, који се одржао у недељу, 11. Децембра у Новом Саду, на Кеју жртава рације. Наиме, у организацији наше Фондације одржан је први Фестивал, на коме су се продавали и пуштали лампиони, а којом приликом је продато преко 2000 лампиона. Сав приход биће употребљен за куповину материјала за новогодишње пакетиће.


У склопу акције која ће трајати од 06 - 23. децембра, активисти ће сваког радног дана од 10 до 16 часова на својим факултетима прикупљати садржај за новогодишње пакетиће у виду нових играчака, књига за децу, наставног материјала, школског прибора и слаткиша. Поред факултета, ове године су нам се придружиле и многе основне школе, спортска друштва, плесне школе и школе страних језика. Информације где можете донети материјал, и ко све учествује у овогодишњој акцији можете погледати на нашем сајту или Фејсбук страници, а број је заиста велики, а очекујемо још нових учесника да нам се придруже.


Одазвале се бројне компаније


Искрену жељу да помогнемо препознале су и озбиљне компаније као што су: Компанија „OIP“ са значајном новчаном донацијом; Компанија „edeja software“ технолошка компанија "Nordeus" где ће запослени прикупљати материјал за пакетиће; фабрика бисквита "Јaffa", која ће донирати одређени контигент својих производа нашој Фондацији, као и Правни факултет Универзитета у Београду који сваке године донира значајна новчана средства.


У оквиру акције, Фондација ће одржати велику хуманитарну журку са познатима 21. децембра у клубу "The Bank" у Бетон Хали ( Карађорђева 2-4) са почетком у 21 час. Улаз ће се наплаћивати 250 динара или даривањем новогодишњег пакетића. Музичку подршку пружиће нам ди-џејеви "DJ Iron", "Bege fank", "Jung B", "Paja kobazz", „Papa Zho“ i „Me-high-low“. Сав прикупљени новац биће употребљен за куповину материјала за новогодишње пакетиће. Број људи, као и познатих особа које подржавају "Осмех на дар" повећава се из године у годину, тако да се и ове очекује велики број хуманих људи на једном месту и добра журка.


„Желимо да помогнемо онима којима је помоћ неопходна, да покренемо активизам код младих, да друштву скренемо пажњу на проблеме који нас окружују и да покажемо како уз мало воље, времена и ентузијазма можемо да мењамо свет око себе“.

 

Подршка медија је од великог значаја за нашу акцију и верујемо да ћете препознати важност наше идеје и испратити је на најбољи могући начин.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 децембар 2016 12:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија