A+ A A-

Хуманост и солидарност увек су у моди

Оцените овај чланак
(6 гласова)

revijaБЕОГРАД - На иницијативу жена са предузетничким духом и Удружења за економско оснаживање жена, 12.децембра је у Ваљеву, у Центру за културу, одржана хуманитарна модна ревија са темом Пословно понашање и облачење.


Прикупљена новчана средства донирају се Удружењу родитеља деце са посебним потребама „Загрљај“за ангажовање стручних сарадника за индивидуални рад са децом са сметњама у развоју.

 

Циљ је да се стручним радом са њима, побољша и унапреди њихово укључивање у различите сегменте привредног и друштвеног живота.


Обраћајући се присутнима, председница Удружења родитеља деце са посебним потребама “Загрљај“, Лепосава Пиргић, информисала је:“Наше удружење основано је 2014.године. У питању је Удружење родитеља деце са сметњама у развоју до 18.година, која похађају програм редовног школовања по инклузивном образовању. Заједно са Удружењем за економско оснаживање жена реализујемо овај догађај са две идеје: прва, да скренемо пажњу на кодекс пословног понашања и облачења.


Друга идеја је да ангажујемо дефектолога за стручну помоћ који би био од велике користи у нашем удружењу. Све је више деце са посебним потребама, тако да се указује и потреба за ангажовањем дефектолога, за индивидуални рад и едукативне радионице са децом. Имамо искуства са локалном заједницом и хвала им што су помогли. Користим ову прилику да апелујем на све надлежне институције да помогну да наша деца добију адекватан третман, могућност да се развијају и напредују“.


Причајући о теми Пословног понашања и облачења, представили смо тајне добре комуникације и сет писаних и неписаних правила класичног пословног одевања важних за сваку пословну жену. Присетили смо се цитата иконе стила, чувене Коко Шанел: “Главна ствар код жене није њена одећа, него лепи манири и мудрост. За разлику од трендова, који налажу превише голотиње, модерна пословна жена предност даје сведеним, елегантним комплетима а као обавезан детаљ носи срдачан осмех, шарм и харизму.


На модној писти, под диригентском палицом Љубише Милутиновића из Студија „М“, успешне пословне жене Ваљева, различитих професија, од лекарки, професорки, новинарки, адвокатица, глумица, директорки, предузетница, саветница, до домаћица прошетале су у моделима домаћих бутика попут правих манекенк,и праћене громогласним аплаузима публике.


Највише емоција изазвао је излазак млађана Иве Пиргић која је придобила симпатије свих присутних.


У име организатора, Љиљана Станојевић, позната ваљевска предузетница, и једна од десет српских амбасадорки предузетништва, захвалила се свима који су подржали ову акцију и задовољно истакла:“ Невероватно колико позитивне енергије, толико је било добро, као да ревије организујемо стално. Вечерас је прикупљено 44.000 динара, али многи су јавили да су спречени да дођу али да њихова помоћ неће изостати. Позиви су упућени бројним фирмама и очекујемо ових дана да ће уплатити средства на жиро рачун“.
Позната модна креаторка Светлана Енетах представила је своју колекцију намењену аутентичној пословној жени.


Свој допринос манифестацији дали су и ученици Музичке школе „Живорад Грбић“ и балетска група Студија“М“. Иницијативу су подржали и узели учешће у реализацији: Центар за културу, Национална служба за запошљавање, Туристичка организација Ваљева, Студио „М“, музичка школа „Живорад Грбић“ у Ваљеву, Драгана Терзић, адвокатица, Тања Јовић, професорка, моја маленкост Рада Севић, приватни предузетници и пословне жене из Београда и Ваљева.


Захвалност дугујемо и бутицима:Катрин, Ин сторе, Срки, Темпо, Тифани и Пинг понг. Акцију су подржали ваљевски фризерски салони, шминкери и медијске куће:Напред, Вујић телевизији, Телевизији Ва плус.


Уместо закључка, цитираћу Марија Лигуорија, професора италијанског језика и познатог писца, који каже:“Српске жене имају оно нешто неописиво посебно, рефлекс духа поднебља.“ Негујмо тај дух и посебност. Тридесетак посебних жена удружених са циљем да пруже подршку онима којима је најпотребнија подсетиле су на праве вредности. Да, солидарност и хуманост увек у моди.


Одлична атмосфера, фантастична енергија и позитиван дух Ваљева који још увек живи, најјачи су утисци које су са собом понели сви посетиоци и учесници ове несвакидашње манифестације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 14 децембар 2016 13:47
Рада Севић

Ако би требало да опишем себе у две речи, онда би то било радосна и радна Рада, што и моје име говори. По струци сам дипломирани инжењер организационих наука – менаџмент. Ужа специјалност Људски ресурси: тренинг и професионална оријентација. Око 15 година радим са младим, паметним, образованим људима на заједничком препознавању потенцијала, подизању мотивације и самопоуздања у тражењу посла. Учимо једни од других, “заборављамо изговоре, тражимо начине да нешто урадимо, свесни да једини део свемира који можемо променити то смо ми сами”. Имам срећу да радим оно што волим, трудећи се да рад, учење, знање, стручност, позитиван став промовишем као вредности. Умрежавање, подршка, солидарност, ширење позитивног духа, задатак је свих нас који имамо привилегију да радимо са људима. Изузетно је важно младим људима, пуним ентузијазма и позитивне енергије, жељних знања представити неке дивне, племените људе који су својим радом, залагањем, стручношћу остварили успех у различитим областима. ,,Кућа добрих вести" место је где се промовишу праве вредности и част ми је и задовољство да сарађујем са Вама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани