A+ A A-

Јапанска подршка васпитно-поправном Дому у Крушевцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

japanzastava444545БЕОГРАД - Церемонија примопредаје донације за „Пројекат опремања Васпитно-поправног дома у Крушевцу опремом за стручно усавршавање” биће одржана у четвртак, 12. априла 2018. године у Васпитно-поправном дому у Крушевцу.


Влада Јапана обезбедила је 60.386 евра Васпитно-поправном дому као подршку унапређењу социјалне заштите у Републици Србији. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи кроз пројекте за основне потребе становништва (ПОПОС) у Србији од 1999. године досегао је 13,3 милиона евра.

 

Укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 507 милиона евра.


Пројекти за основне потребе становништва (ПОПОС)


ПОПОС донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Влада Јапана пружа финансијску помоћ неопходну за имплементацију пројеката који ће допринети економском и социјалном развоју земље. Животна средина, здравствена заштита, образовање и социјална заштита су главне области интересовања Владе Јапана.


Од 1999. године у Републици Србији реализовано је 220 ПОПОС пројеката.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 април 2018 14:54
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани