Кућа Добрих Вести

Login

Придружите се иницијативи против изградње мини хидроцентрала на Старој планини

Оцените овај чланак
(4 гласова)

odbranimoБЕОГРАД - Удружење „Љубитељи животиња и природе Зелене шапе“ скреће пажњу колико је важно спречити изградњу мини хидроцентрала (МХЕ) на Старој планини.

 

 

Њихова изградња нанела би огромну штету не само рекама, већ и биодиверзитету и читавим екосистемима у заштићеном подручју Стара планина.

 

Чланови, волонтери и штићеници из удружења љубитеља животиња и природе „Зелене шапе“ дају своју пуну подршку против изградње мини хидроцентрала, а позивају и све људе да подрже њихов активизам.

 

Сви који желе да дају своју подршку могу то урадити на ОВОМ линку.

 

„Стара планина представља драгуљ природе, предео изузетних одлика, парк природе који се мора очувати и сачувати за све будуће генерације. У данашње време, када се широм света ради на јачању еколошке свести појединца, недопустиво је да постоји земља у којој се ова свест гаси. То представља катастрофу несагледивих размера коју не смемо да дозволимо себи",  наводи се у саопштењу удружења љубитеља животиње и природе "Зелене шапе".

 

"Наше удружење је удружење љубитеља природе и познаваоца њених закона, и ми смо свесни да нарушавањем природних токова воде и угрожавањем биљног и животињског света који зависи од тих вода, цео предео губи свој блистави изглед, биолошку функционалност и постаје пустош. Такође, желимо да заштитимо изворе чисте пијаће воде, јер је вода ресурс без којег нам нема живота. Молимо Вас да помогнете, колико је у Вашој моћи, да се спречи даље уништавање виталних природних ресурса, ретких и заштићених врста инсеката, биљака и животиња и озбиљно нарушавање квалитета живота људи који живе поред планинских река", истиче се у саопштењу.

 

"Стога подржавамо активности које група грађана окупљена са циљем да се заштите реке Старе планине предузима, и подржавамо њихов апел Save the rivers of Stara Planina", наводе из „Зелених шапа“.

 

Извор: Кућа добрих вести/zjinfo.rs


Последњи пут измењено четвртак, 26 јул 2018 10:34

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија