Кућа Добрих Вести

Login

Oтворен филмски конкурс за „Грин Фест“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

greenБЕОГРАД - Сви аутори кратких и аматерских филмова на тему животне средине, све до 9. октобра 2015, могу пријавити своје радове за приказивање на шестом Међународном фестивалу зелене културе “Грин Фест”.


Фестивал се ове године одржава под слоганом Нови хоризонти - Будућност почиње сада”, од 18. до 20. новембра, саопштено је из Центра за унапређење животне средине који организује Фестивал у сарадњи са Домом омладине Београда.


На конкурс за аматерски филм се могу пријавити радови само ако су снимљени, у потпуности, аматерском техником: снимци направљени мобилним телефоном, фото-апаратом и аматерском видео камером.

 

У оквиру ове категорије биће додељене награде у три старосне категорије: до 18, од 18 до 27, и преко 27 година.


Програм кратког филма је намењен свим професионалцима из области кинематографије који се баве темама природе, животне средине и екологије. Награде ће бити додељене за два најбоља кратка филма.


Списак филмова који су ушли у селекцију за неку од награда фестивала биће објављен 30. октобра на званичној интернет страници Фестивала (www.greenfest.rs) где се налази и комплетна конкурсна документација.


Међународни фестивал зелене културе „Грин Фест“ је највећа "зелена" манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних пет година, на конкурсе за кратке и аматерске филмове је стигло више од 800 филмова са свих континената, одржано преко 100 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, представљено преко 80 излагача и уметника, са укупном посетом од преко 35 000 грађана.


Овогодишњи Међународни фестивал зелене културе “Грин Фест” се одржава уз помоћ Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Секретаријата за културу града Београда, Министарства културе и информисања, општине Стари Град, као и многобројних партнера и пријатеља.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 септембар 2015 21:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија