Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за најбољи медијски прилог о Дунаву

Оцените овај чланак
(0 гласова)

БЕОГРАД - Поводом девете године прославе Дана Дунава у Србији расписан је други по реду конкурс за медије - „Зато што волим Дунав”, за најбољи објављени новински чланак, радио и ТВ прилог или веб објаву на тему Дунава и активности које су усмерене ка промоцији воде и очувању дунавског екосистема, објављено је на сајту Удружења новинара Србије (УНС).

Конкурс, на којем могу да учествују медији чија се седишта налазе на територији Републике Србије, отворен од 29. јуна до 1. септембра 2012. године, а расписали су га „Кока-Кола Хеленик Србија“ (Coca-Cola Hellenic Srbija), компанија Кока-Кола (Coca-Cola) и Републичка дирекција за воде Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде.

Представници медија који желе да учествују у конкурсу треба да пошаљу своје радове на ЦД или ДВД формату Удружењу новинара Србије (УНС), Ресавска 28/И, 11 000 Београд или на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Свака пријава, поред рада који се пријављује, треба да садржи име и презиме новинара, медијску кућу за коју ради и датум објављивања приложеног рада.

Име добитника награда у оквиру конкурса “Зато што волим Дунав”, као и победнички радови, биће постављани на сајтовима www.sacuvajmodunav.rs , www.coca-colahellenic.rs  и www.minpolj.gov.rs, средином септембра 2012. године.

Чланови жирија ће чланке и прилоге оцењивати на основу следећих критеријума - промоција воде, очување и заштита река, затим опремљеност чланака и прилога фотографијама и снимцима. Биће разматрана и репортажа о Дунаву која се издваја по свом садржају, као и текст о кампањи Дан Дунава 2012 – представљање појединачних активности, учесника у реализацији и организатора кампање у Србији.

За три најбоља медијска прилога организатори су предвидели награде, при чему ће првопласирани (аутор и други члан екипе (фотограф и/или сниматељ), обићи седиште ICPDR-а (International Commission for the protection of the Danube river) у Бечу.

Друга награда је викенд излет у Србији за пет чланова редакције у којој ради награђени новинар/аутор чланка или прилога, а трећа награда добитнику обезбеђује залиху производа из производног програма Кока-Коле од по 300 литара за аутора чланка или прилога и другог члана екипе (фотографа/сниматељ/ водитеља).

Извор: Кућа добрих вести


Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија