Кућа Добрих Вести

Login

Добре вести за фоке

Оцените овај чланак
(1 Глас)

МОСКВА - Не каже се за џабе, онако како се човек понаша према животињама, понаша се и према људима, као и да онај ко не воли животиње, вероватно не воли ни људе, а пример у њиховом очувању у свету, нарочито угрожених врста, могу да пруже и Русија, Белорусија и Казахстан са својим прописима у заштити фока.

Русија је, наиме, као и земље које са њом формирају царинску унију – Белорусија и Казахстан, почетком ове године забранила увоз и извоз фока, као и свих производа од фока, на Гренланд, објављено је на француском веб сајту – блогу добрих вести.

Тој одлуци се, да се подсетимо, може прикључити и забрана трговине производима од фоке у Европској унији (донета 2009. године), као и остали закони о делимичној или потпуној забрани трговине тим морским сисарима у другим земљама (САД, Мексико, Јужноафричка република…).

Фоке штити и већа изолација коју је свет предузео против индустрије која се тим животињама бави у Канади, јединој великој земљи која је наставила лов на фоке, пре свега њихову младунчад, чија су убијања изазвала негативну реакцију у целом свету.

Русија која је била главно тржиште за увоз коже фоке из Канаде (од чак 90 одсто), забранила је још 2009. године лов на фоке на својој територији.

Извор: Кућа добрих вести/ des-bonnes-nouvelles


Последњи пут измењено петак, 22 јун 2012 00:58
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија