Кућа Добрих Вести

Login

Хроника доброг провода

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hroniikaprovodddddddddБЕОГРАД - Новинарке Маја  Вукадиновић и Александра  Миката   представиле су вечерас у дивној атмосфери своју књигу “Хроника  доброг  провода” у  издању ,,Нове поетике“  у амбијенту  београдског клуба  Бети  Форд.


Београд, како је истакнуто у пријатном амбијенту београдског клуба Бети Форд, већ више  деценија  има  репутацију  метрополе  која  нуди   најбољи   провод и најбогатији  ноћни  живот у Европи.


Маја Вукадиновић и Александра Миката су тај феномен појасниле у својој књизи (београдске дискотеке и клубови од 1967. до 2017.).

                                     
Kњига је заснована на фељтону “Симболи ноћи” објављеном у дневном листу “Политика”.


Свој  допринос у писању  књиге  су, како  је  истакнуто  на  промоцији  књиге, дали  некадашња  позната  српска  балерина и путописац  Соња  Лапатанов, затим  познати радијски  новинар, бас  гитариста и певач Влада  Јанковић  Џет и чувени  архитекта  Илија  Глигоријевић (ИкаФлорида) који је искуство у сређивању  ентеријера  клубова  стекао у Европи.


Он се побринуо  и за  уређење  ентеријера  чувене   дискотеке “Цепелин” и пројектовао  чувену  лондонску  дискотеку „Kаунтдаун".


Они су, као свој допринос Kњизи, испричали разне анегдоте из београдског ноћног живота, док је ноћни провод у Београду 90-тих обрађен као бренд.  


Ауторке су представиле Kњигу и (у улози диџејева) осликале из ње поглавље – “Седамдесете”, тако да је у клубу Бети Форд (Зетска 2) све “прштало” од добре музике.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 02 децембар 2017 11:40
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија