Кућа Добрих Вести

Login

"Нова поетика" организовала несвакидашње књижевно вече!

Оцените овај чланак
(4 гласова)

zojaБЕОГРАД - Издавачка кућа „Нова поетика“ организовала је књижевно вече у београдском клубу „Бети Форд“ (ул. Зетска 2) на коме се представило више младих аутора.

 

Међу ауторима су били: Зорица Зоја Младеновић, Душан Секулић, Александар Богосављевић, Тамара Мартиновић, Слађана Kручичан.

 

Зоја је представила своју књигу „Приче из моје главе и света око мене“ где је на оригиналан начин осликана стварност која нас окружује кроз призму истине. Зоја је истакла да су јој за ову књигу инспирација били људи из њеног окружења.  

 

Душан је говорио о свом роману „Брдски вртови“, бестселеру у најави кроз који се одвија прича о љубави и освети између две породице. Он је истакао да у његовом роману нема псовки, ружних речи...али да њиме провејава одређена мисичност што га чини привлачним за читаоце.

 

Александар је представио свој роман „Црни пас“ кроз који је, пишући га, и сам савладао депресију. Он је, између осталог, истакао да је помоћ пријатеља у таквим ситуацијама од огромног значаја, као и креативно изражавање које свако поседује у себи, за њега је то било писање.

 

Тамара је говорила о теми која је дирнула све, о педофилији у средњој школи, о којој отворено пише у свом првом роману „Трофеји“, а сада и новом „Трофеји у паклу“. 

 

Слађана је представила свој роман „Свици у тегли“ (роман другог издавача) који представља причу о животу у склопу кога су и секс и псовке. То је као када Вам неки пријатељ са којим сте изашли на пиће прича своју животну причу, рекла је Слађана.

 

Прича је испричана у првом лицу, у мушком роду, јер је, како је истакла ауторка, тако изашла из ње.

 

Врло интересантно вече у пријатном амбијенту у коме су сви уживали слушајући и одломке из романа ових аутора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 13 новембар 2017 11:30
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија