Кућа Добрих Вести

Login

Компаније из Србије на водећем светском сајму органских производа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

serbianaturalaДевет компанија из Србије представиће своје производе на 30. Међународном сајму органских производа Biofach, који се одржава у Нирнбергу у Немачкој од 13. до 16. фебруара 2019. године.

 

Biofach је већ три деценије водећи сајам органских прехрамбених и текстилних производа и козметике у свету. На националном штанду Србије представиће се предузећа са широким асортиманом производа, од свежег и замрзнутог воћа и поврћа до сушених и прерађених производа.

 

Наступ компанија из Србије организују „Служба за органску производњу“ Привредне коморе Србије и Национална асоцијација „Сербиа Органика“, уз подршку Развојне агенције Србије и Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ. Подршку одређеном броју компанија и излагача даће и ИПД, институт који окупља немачке компаније које увозе производе из целог света. Циљ ове подршке је успостављање сарадње са потенцијалним партнерима и оснаживање у што бољем представљању и продаји.


Сајам се одржава под покровитељством Међународног покрета за органску пољопривреду (ИФОАМ). Током 4 дана, кроз директне контакте, али и велики број конференција, семинара и радионица, утврђују се трендови на органском тржишту. Годинама уназад, на Biofach се представи преко 2000 излагача, а догађај окупи око 50.000 посетилаца из целог света.

 

Кроз пројекат Немачко-српске развојне сарадње који подржава развој приватног сектора у Србији, дуги низ година се подржава развој органског сектора у Србији. Подршка излагачима на Biofach само је једна у низу активности усмерених на повећање броја директних контаката и јачање тржишних перформанси наших органских произвођача, како на страном, тако и на домаћем тржишту.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 12 фебруар 2019 18:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија