Кућа Добрих Вести

Login

Воутер Клепе победник великог "Фрушкогорског маратона", Борис Поповић други!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

boris-popovic-uvodnaБелгијски такмичар на планинском бициклу Воутер Клепе, који вози за софијски клуб Рам бајкс, освојио је прво место на великом „Фрушкогорском маратону“
прешавши захтевну стазу од 81 км за 3:59,51 час (просек 20,26 км на час). Организатор је био новосадски клуб Фанатик.

Друго место припало је српском репрезентативцу Борису Поповићу из новосадског РИС сајклинга са 6,53 минута заостатка, док је трећи стигао Црногорац Зоран Вујовић (Перун Никшић) са 29,26 минута слабијим временом.

Четврто место припало је Ненаду Рабасовићу (Цикломанија Зрењанин) са 37,02 минута слабијим временом.

Остали такмичари су на циљ дошли са више од сата заостатка, петопласирани Бојко Танев (Бугарска, Мамут – Софија) имао је 1:12,26 часова слабије време од победика.

Међу десет (од 14 бицоклиста колико је завршило трку) на седмом месту био је Ненад Берић (РИС Сајклинг) + 1:13,46 часова, на осмом Едуард Жупан (БК Нови Сад) + 1:14,47, на деветом Владимир Грујић (индивидуалац, Нови Сад) + 1:35,31 и на десетом Милован Грујичић (индивидуалац Темерин) + 1:38,45.

У средњем маратону на стази од 56 км, славио је Милош Микић (Ник бајк Никшић) у веремену 3:03,06 часова испред Золтана Чипака (Којотес, Палић) који
је имао 59 секунди заостатка и Бранислава Матића из Фанатика (Нови Сад) са 5,38 минута слабијим временом. У кокуренцији 71 учесника, трку је завршила на 34. месту и једна дама, Анета Антовска (Енерџи Скопље).

На стази малог маратона од 32 км, у конкуренцији 94 бициклиста победио је Македонац Јован Јовановски (Екодром, Охрид) са 1:34,29 часова испред два српскa такмичара Марка Богдановића (РИС Сајклинг) који је имао две секунде заостатка и Акоша Бриндзе (Каприло) са 11 секунди слаабијим временом.

Трку су завршиле и три бициклисткиње, најуспешнија на 29. месту била је Црногорка Николина Деспотовић (Ник бајк), Јелена Вукосављевић (Пожега Лакташи, БиХ) је била друга у конкуренцији дама, а Македонка Теодора Алексијоска (Екдорм, Охрид) трећа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 мај 2012 02:45
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија