Кућа Добрих Вести

Login

Ветар у леђа ИТ предузетницима

Оцените овај чланак
(3 гласова)

startupБЕОГРАД - Под покровитељством Фондације престолонаследника Александра Карађорђевића и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација током овог викенда одржаће се први "Стартап викенд" (Startup Weekend) у Србији, након што је реализован у више од сто земаља света, где је окупио преко 57.000 предузетника.

Startup Weekend Београд, који се свечано отвара вечерас, окупиће предузетнике, стартап ентузијасте, софтверске инжињере, дизајнере, гуруе маркетинга и све који су заинтересовани за изградњу малих иновативних бизниса.

Ова манифестација, према најавама организатора, савршена је прилика за упознавање са потенцијалним партнерима и шанса да се већ креирани бизниси унапреде и дођу до додатних извора финансирања.

 

Први Startup Weekend у Белом двору

 

Први Стартуп Wеекенд одржаће се у Белом двору, а ако је судити по броју пријављених учесника и звучним именима из света предузетништва који ће им бити на располагању, викенд се већ, према оцени организатора, може прогласити успешним.

Технолошко предузетништво у Србији се тек развија, али већ постоје веома успешне компаније које су од нуле основали млади ентузијасти и сада су међу најуспешнијима у својим секторима.

Један од примера је "Manage WP”, који је у периоду од само годину дана десет пута увећао свој број запослених. Како су то успели учесници старт ап викенда моћи ће да сазнају у директном разговору са оснивачем Владимиром Преловцем, који ће своје слободно време посветити овом пројекту заједно са многим другим искусним предузетницима и стручњацима из Србије и иностранства.

„Убеђен сам да је предузетништво, а посебно високо-технолошко предузетништво, један од начина да наша земља дугорочно стане на ноге. Информационе технологије омогућавају нашим талентованим људима приступ било којем тржишту на свету, брз начин да испробају своје идеје и потенцијално велику зараду.

Скорашња иницијатива Владе Србије за помоћ ИТ сектору, као и догађаји као што је Startup Weekend у организацији Фондације Престолонаследника Александра су ветар у леђа ИТ предузетницима, и радује ме да будем део тога, преносећи моје искуство на нову генерацију предузетника“, рекао је Преловац поводом свог учешћа на овом скупу.

 

Тимови за израду стратегије развоја бизниса

 

Ако имате пословну идеју или неопходну вештину за покретање компаније овај догађај је нешто што као будући предузетници не би смели да пропустите. Први дан је резервисан за представљање идеја и формирање тимова. Тимови ће се састављати око различитих концепата, а у складу са вештинама и знањима које поседују и остатак викенда ће радити а мапирању, стратегији и изградњи правог бизниса.

На догађају ће у улози ментора и тренера присуствовати остварени предузетници који ће са учесницима поделити своја искуства. Само неки од њих су Вук Губеринић – извршни директор Српске асоцијације приватног капитала, успешни предузетници и стручњаци из земље и иностранства – Chris Farmer, Andre-Peir Buzdum, Петар Војиновић, Даница Радишић и други. Последњег дана тимови ће представљати своје бизнисе пред стручним панелом судија који чине Бранислава Гајић – једна од снивача Инфостуда, Александар Чабрило – директор Српске асоцијације пословних анђела, David Schoch  – председник српске асоцијације приватног капитала и Владимир Преловац.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 22 март 2013 12:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија